James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

VIDEO. Na 8 jaar neuzekesoorlog: verbannen cuberdonverkoper riskeert 6 maanden cel

‘War of the noses’, de strijd tussen de concurrerende cuberdonverkopers op de Gentse Groentemarkt, haalde zelfs de BBC-website. Nu krijgt de neuzekesoorlog ook een gerechtelijk staartje: Carl Demeestere - de verbannen cuberdonverkoper - moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor racistische uitspraken tegenover zijn concurrent. Het Openbaar Ministerie vraagt 6 maanden cel - met probatie-voorwaarden- en een effectieve boete van 1.600 euro. De burgerlijke partij eist 2.500 euro schadevergoeding. 

0 reacties

  1. File aan de Martelaarslaan door nieuw detectiesysteem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”
    Gent

    File aan de Martelaar­slaan door nieuw detectie­sys­teem raakt maar niet opgelost. “13 seconden groen licht, dat zorgt voor chaos”

    Wie op de Martelaarslaan rijdt, staat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de file. Oorzaak: het nieuwe detectiesysteem voor trams dat in september 2021 werd ingevoerd. Dat dat systeem invloed zou hebben op de doorstroming, was geweten, maar dat het voor zo’n fileleed zou zorgen, was niet voorspeld. Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn proberen het systeem beter afgesteld te krijgen.