Volledig scherm
De 10.000 badeendjes werden te water gelaten. © Wannes Nimmegeers

VIDEO. Duck Race lost 10.000 badeendjes in de Leie voor goede doel

Aan de Bachtenwalle in het Rabot heeft burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) deze namiddag 10.000 badeendjes te water gelaten. 

Alle aanwezigen konden een badeendje 'kopen’ en maakten zo kans een splinternieuwe Volkswagen UP. De race liep echter niet van een leien dakje, want de eendjes bleven ter plaatse drijven, enkelen werden zelfs meegevoerd met de stroom in de tegenovergestelde richting. Uiteindelijk besloten de organisatoren, de drie Gentse Ronde Tafelclubs, om de eendjes een handje te helpen. 

Volledig scherm
De badeendjes namen hun tijd. © Wannes Nimmegeers

De opbrengst van de eendjesverkoop gaat naar goede doelen, namelijk vzw Manege Dennenhof (een hippisch therapeutisch centrum in Landegem voor mensen met en zonder beperkingen), Sportaround vzw (bieden kinderen uit kansarme gezinnen de mogelijkheid om aan sport te kunnen doen) en Het Historisch Monument Rabot (voor het restaureren, instandhouden en het openstellen van het monument Rabot).

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zorg dragen

    Zorg dragen

    Gentenaars, het is weer zover. Na 355 lange dagen smachten en popelen, duiken we straks weer 10 dagen lang in de Gentse Feesten. Hoe diep u duikt, dat bepaalt u zelf. Vinkt u de voorstellingen aan die u wilt bezoeken en gaat u voorzichtig pootjebaden in het culturele aanbod of springt u “bommetje” roepend in het feestgewoel? Het maakt niet uit, de Feesten zijn er voor iedereen. Dat “bommetje” roept u beter niet luidop. Grote menigten, tijden van terrorisme, weet u wel. Welk soort GF-bezoeker u ook bent, u moet al een kniesoor van formaat zijn om niet aan uw trekken te komen. Jongelui die voor het eerst zelf op pad mogen, zou ik willen aanraden om zich volledig te smijten. Op de GF worden herinneringen voor het leven gesmeed, een kleine alcohol-gerelateerde black-out hier en daar niet te na gesproken. Niemand is geïnteresseerd in verhalen die beginnen met: “ik stond braaf met een watertje in de hand te wachten op de laatste bus…”. Bij: “ik werd wakker in het bushokje op de Vlasmarkt…” hangt elk gezelschap wel aan je lippen, ik geef het maar mee. Aan de mensen zoals ik, ouders van jongelui die voor het eerst zelf op pad mogen, zou ik willen aanraden om hun pubers goede raad mee te geven. Welke goede raad, daar trekt u uw plan mee, uw opvoedkundige waarden kunnen verschillen van de mijne. Die raad zal onthaald worden op gezucht en rollende ogen om vervolgens integraal in de wind te worden geslagen, daar kunt u van op aan. Eén advies kunt u echter maar beter tot vervelens toe herhalen: draag zorg voor elkaar! Laat niemand alleen naar huis gaan, niet ladderzat en niet bloednuchter! Al die zedendelicten waar we de laatste tijd mee om de oren geslagen worden, laten zware trauma’s na bij de slachtoffers en hun naasten. Blijf bijeen en iedereen kan zorgeloos genieten! Een Goeie Gentsche Fieste!