Volledig scherm
De burgemeester, schepen en belleman proeven de eerste Hollandse maatjes van het nieuwe seizoen. © Wannes Nimmegeers

VIDEO. Burgemeester De Clercq en schepen Storms proeven eerste maatjes van het nieuwe seizoen

Aan de Graslei hebben burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) en schepen van Evenementen Annelies Storms (sp.a) zaterdagmiddag de eerste tonnen verse maatjes aan land gebracht. De ludieke opener vormde het startschot voor de vierde editie van het maatjesfestival onder de stadshal.

“Zeer lekker, ik kan iedereen aanraden om ze te komen proeven”, aldus het positieve oordeel van de burgemeester. Samen met schepen Storms kreeg hij het gezelschap van de Gentse belleman die het maatjesseizoen luidkeels opende. “Dankzij een samenwerking met de Gentse Watertoerist/rederij De Gentenaer kunnen we de allereerste maatjes van Gent rechtstreeks laten leveren”, zegt organisator Guus van der Kreeft. Wie vandaag niet op het maatjesfestival raakt, krijgt morgen een herkansing, want voor de eerste keer duurt het festival niet één maar twee dagen. Naast maatjes proeven kan je er ook genieten van tal van optredens.

Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
Geproefd en goedgekeurd. © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
De eerste maatjes werden ter plaatse gefileerd. © Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
De openingsstoet werd muzikaal opgeluisterd. © Wannes Nimmegeers
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zorg dragen

    Zorg dragen

    Gentenaars, het is weer zover. Na 355 lange dagen smachten en popelen, duiken we straks weer 10 dagen lang in de Gentse Feesten. Hoe diep u duikt, dat bepaalt u zelf. Vinkt u de voorstellingen aan die u wilt bezoeken en gaat u voorzichtig pootjebaden in het culturele aanbod of springt u “bommetje” roepend in het feestgewoel? Het maakt niet uit, de Feesten zijn er voor iedereen. Dat “bommetje” roept u beter niet luidop. Grote menigten, tijden van terrorisme, weet u wel. Welk soort GF-bezoeker u ook bent, u moet al een kniesoor van formaat zijn om niet aan uw trekken te komen. Jongelui die voor het eerst zelf op pad mogen, zou ik willen aanraden om zich volledig te smijten. Op de GF worden herinneringen voor het leven gesmeed, een kleine alcohol-gerelateerde black-out hier en daar niet te na gesproken. Niemand is geïnteresseerd in verhalen die beginnen met: “ik stond braaf met een watertje in de hand te wachten op de laatste bus…”. Bij: “ik werd wakker in het bushokje op de Vlasmarkt…” hangt elk gezelschap wel aan je lippen, ik geef het maar mee. Aan de mensen zoals ik, ouders van jongelui die voor het eerst zelf op pad mogen, zou ik willen aanraden om hun pubers goede raad mee te geven. Welke goede raad, daar trekt u uw plan mee, uw opvoedkundige waarden kunnen verschillen van de mijne. Die raad zal onthaald worden op gezucht en rollende ogen om vervolgens integraal in de wind te worden geslagen, daar kunt u van op aan. Eén advies kunt u echter maar beter tot vervelens toe herhalen: draag zorg voor elkaar! Laat niemand alleen naar huis gaan, niet ladderzat en niet bloednuchter! Al die zedendelicten waar we de laatste tijd mee om de oren geslagen worden, laten zware trauma’s na bij de slachtoffers en hun naasten. Blijf bijeen en iedereen kan zorgeloos genieten! Een Goeie Gentsche Fieste!