Lien Riemslagh van kledingzaak Les Folies verkoopt truien en T-shirts ten voordele van Australische dieren in nood.
Volledig scherm
Lien Riemslagh van kledingzaak Les Folies verkoopt truien en T-shirts ten voordele van Australische dieren in nood. © Jill Dhondt

Verlengd wegens succes: kledinglijn voor Australische dieren in nood brengt 14.000 euro op in twee dagen tijd

De Gentse kledingzaak Les Folies haalde met de verkoop van kledingstukken in twee dagen tijd 14.000 euro op voor Australische dieren in nood. De actie was zo succesvol dat zaakvoerster Lien Riemslagh (31) besloot om de verkoop te verlengen tot eind deze week.

  1. KAA Gent mag 7.995 supporters toelaten in het stadion en rekent op hun medewerking: “Kom op tijd, draag mondmaskers, blijf zitten en volg de richtlijnen van de stewards”

    KAA Gent mag 7.995 supporters toelaten in het stadion en rekent op hun medewer­king: “Kom op tijd, draag mondmas­kers, blijf zitten en volg de richtlij­nen van de stewards”

    Op 26 september mag KAA Gent eindelijk weer spelen met supporters in de Ghelamco Arena. Geen 20.175 zoals voor corona, wel 7.995 en zij moeten zich aan allerhande regels houden. De club heeft lang aan een goed dossier gewerkt, in overleg met politie, veiligheidsdiensten en stad. Zelfs de supporters kregen hun zegje, via supporterscollectief Armada Ganda. “We willen minister Ben Weyts bedanken voor de snelle afhandeling van ons dossier.”
  2. Stad Gent koopt 5.000 mondmaskers met doorkijkvenster voor personen met een auditieve beperking

    Stad Gent koopt 5.000 mondmas­kers met doorkijk­ven­ster voor personen met een auditieve beperking

    Slechthorenden en doven vormen slechts één doelgroep die het uitermate lastig heeft met de mondmaskers. Doordat de lippen afgedekt worden, valt communicatie voor hen zo goed als weg. Daarom heeft de Stad 5.000 mondmaskers besteld met een doorkijkvenster om uit te delen aan zorgverleners, organisaties en eigen medewerkers die te maken hebben met een auditieve beperkingen. Het bestuur lanceert ook pakketten om mondmaskers met een doorkijkvenster zelf te naaien.