Corneel Heymanslaan Gent
Volledig scherm
Corneel Heymanslaan Gent © Google Street View

Verkeerschaos aan UZ na aanrijding

GentOp de Corneel Heymanslaan in Gent werd vrijdagavond omstreeks 18.15 uur een motorrijder aangereden door een wagen. De man raakte slechts lichtgewond, maar het ongeval zorgde voor heel wat verkeerschaos.

 1. Nieuwbouw Lucernacollege in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaafde leerlingen”
  PREMIUM
  Gent

  Nieuwbouw Lucernacol­le­ge in het slop door juridisch steekspel: “Nochtans veel nood aan school voor hoogbegaaf­de leerlingen”

  Aan de Ganzendries, vlakbij het Sint-Pietersstation, bouwt het Lucernacollege aan een nieuwe vleugel. Arkades, een basisschool specifiek voor hoogbegaafde leerlingen, wil uitbreiden. Maar de werf ligt inmiddels al maanden stil. De bouwput heeft meer weg van een openluchtzwembad. “Ook voor ons is dit een spijtige zaak”, zegt directeur Inge De Groote.
 2. Oppositie wil Gentenaar bevragen over invulling Groot Vleeshuis, maar meerderheid schiet voorstel af: “Er is nu eenmaal nood aan fietsstallingen”
  PREMIUM
  Gent

  Oppositie wil Gentenaar bevragen over invulling Groot Vleeshuis, maar meerder­heid schiet voorstel af: “Er is nu eenmaal nood aan fietsstal­lin­gen”

  Met het plan ‘fietsparking in het Groot Vleeshuis’ heeft Groen in Gent een bommetje gedropt dat blijft nazinderen. Ook in de gemeenteraad maandagavond werd een - nachtelijk - debat gehouden over het historisch pand dat momenteel op instorten staat. “Dit gebouw is thermisch en akoestisch gewoon niet te isoleren”, motiveert schepen Filip Watteeuw (Groen) de keuze. De oppositie haalde het zwaar geschut boven.