Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © rv

Verkeer uren in de soep na ongeval op R4

Op de R4 heeft een ongeval deze namiddag en avond voor een moeizame avondspits gezorgd. Bij het ongeval viel minstens één gewonde. 

 1. Vermijd de Meulestedebrug: tot 30 minuten file op Wiedauwkaai en Muidebrug
  Gent

  Vermijd de Meulestede­brug: tot 30 minuten file op Wiedauw­kaai en Muidebrug

  Het verkeer gaat moeizaam in de omgeving van de Meulestedebrug. Afgelopen zaterdag voer een schipper tegen een brugdeel met aanzienlijke schade tot gevolg. De brug blijft deze week gesloten, maar dat kan mogelijks nog veel langer duren. Een ploeg ingenieurs van De Vlaamse Waterweg bekijkt deze week de schade, waarna er zal gecommuniceerd worden over de timing van de werken. Er wordt verwacht dat de afgesloten brug nog lange tijd files zal veroorzaken.
 2. Vandalisme met rookontwikkeling in parking Dok Noord
  GENT

  Vandalisme met rookontwik­ke­ling in parking Dok Noord

  De brandweer van Gent is rond 17.30 uur uitgerukt naar Dok Noord. Daar was een brandalarm afgegaan in de parkeergarage. Ter plaatse bleek er uiteindelijk weinig aan de hand. Er was een vandaal aan het werk met wat rookontwikkeling tot gevolg. Wat de dader exact gedaan heeft, is voorlopig onduidelijk maar geblust moest er alleszins niet worden. Ook van grote schade is geen sprake. De politie komt nog ter plaatse om de feiten vast te stellen.
 3. Niet zeker dat BPost aan de Zuid zal blijven. “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van de ruimte die voor hen voorzien is in het nieuwe Stadskantoor”
  Gent

  Niet zeker dat BPost aan de Zuid zal blijven. “Ze lieten mondeling weten geen gebruik te willen maken van de ruimte die voor hen voorzien is in het nieuwe Stadskan­toor”

  De kans bestaat dat BPost verdwijnt aan de Zuid, nochtans een belangrijk knooppunt in Gent. Dat meldt Veli Yüksel, en wordt bevestigd door de burgemeester. Nochtans is er in het nieuw te bouwen Stadskantoor in de oude bibliotheek specifiek plaats voorzien voor BPost. “Maar bij een rondgang begin oktober vertelden ze plots dat ze die ruimte niet zouden gebruiken, wegens te klein. We kregen daar nog geen formele bevestiging van”, aldus Mathias De Clercq.