Gents kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje.
Volledig scherm
PREMIUM
Gents kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje. © BELGA

Verhalen van ouders onthullen schrijnende toestanden in kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje: “Uitbaatster wist wat ze deed, ze speelde een spel”

Een tiental klachten, meerdere inspecties van Kind en Gezin, waaronder vijf onaangekondigde bezoeken. Toch bleef D.V.D. haar Gents kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje uitbaten met een vergunning. Dat liep vrijdag fataal af voor een zes maanden oud meisje, ze stierf na een ernstig hersentrauma. De uitbaatster (36), haar partner (33) en haar vader verschenen vandaag voor de onderzoeksrechter. De jarenlange klachten van ouders vertellen een schrijnend verhaal: “Haar busenissmodel lijkt meer op het innen van opzegvergoedingen dan op het zorgen voor kinderen.”

  1. Junes (28) is job kwijt nu Stad Gent gokkantoor verplicht sluit: “Ik werk hier zeven op zeven, 12 uur per dag”
    PREMIUM
    Gent

    Junes (28) is job kwijt nu Stad Gent gokkantoor verplicht sluit: “Ik werk hier zeven op zeven, 12 uur per dag”

    Voor Junes Van der Meulen (28) uit Herzele viel donderdag de hemel op zijn hoofd. Binnen amper twee weken moet hij de deuren van zijn gokkantoor vlakbij het ziekenhuis Jan Palfijn sluiten. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) verlengt de vergunning niet. “Wat is het verschil tussen een gokje wagen op een voetbalwedstrijd of een kraslotje kopen?”, vraagt Junes zich af.