De Gentse politie controleert een persoon in de Bourgoyen na een melding van verdachte handelingen.
Volledig scherm
De Gentse politie controleert een persoon in de Bourgoyen na een melding van verdachte handelingen. © RV

Verdachte handelingen gemeld in Bourgoyen

De Gentse politie hield vrijdagavond twee personen tegen in het natuurgebied Bourgoyen in Gent na een melding van verdachte handelingen. Omwonenden meldden dat ze mogelijk op zoek waren naar een mogelijkheid om in te breken.

Een combi van de Gentse politie stoof vrijdagavond door de Bourgoyen. Omwonenden hadden twee personen opgemerkt die op een verdachte manier de huizen aan het bekijken waren. De twee werden onderschept. “Mogelijk gaat het over de betrapping op heterdaad van twee inbrekers, maar dat zal nog moeten blijken uit het onderzoek”, aldus de politie. 

 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “We zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvelen om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”