De woning waar het overlijden werd vastgesteld is ondertussen al opnieuw ingenomen door krakers
Volledig scherm
PREMIUM
De woning waar het overlijden werd vastgesteld is ondertussen al opnieuw ingenomen door krakers © mdmg

Verdacht overlijden in Mariakerke komt niet onverwacht voor de buurt: “Het is een komen en gaan van dealers in die gekraakte huizen”

Mariakerke/GentAfgelopen zaterdagmiddag werd in Maeswal, een straat in de Gentse deelgemeente Mariakerke en vlakbij het natuurgebied Bourgoyen, een verdacht overlijden vastgesteld. Ondertussen is in deze zaak een 35-jarige man uit Gent aangehouden. Volgens een buurtbewoner, die anoniem wil blijven voor de veiligheid van zijn gezin, komt dit niet onverwacht. “Al maanden wordt hier gekraakt, ze lopen de huizen in en uit.” 

  1. Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergelaten reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”
    Drongen/Meerbeke

    Zoon Manchester City-fan die voor dood werd achtergela­ten reageert voor de camera van VTM NIEUWS: "Hopen dat vader erdoor komt”

    Guido De Pauw uit Meerbeke (Ninove), een 63-jarige City-fan, werd dinsdagavond na de wedstrijd voor dood achtergelaten op de parking langs de E40 in Drongen. Dat gebeurde nadat hij werd aangevallen door enkele supporters van Club Brugge. De man had samen met 233 andere Belgische City-supporters van fanclub Blue Moon de Champions League-wedstrijd van zijn favoriete ploeg bijgewoond in het Jan Breydelstadion. De zestiger vecht momenteel voor zijn leven. Diezelfde nacht kon de politie al vijf verdachten oppakken. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Jurgen De Pauw, de zoon van het slachtoffer, reageert voor de camera van VTM NIEUWS: “We hopen dat onze vader erdoor komt.”