Algemeen directeur Guy Dalcq en theatermaker Arne Sierens in de verborgen zaal, die volgend jaar open zal gaan
Volledig scherm
Algemeen directeur Guy Dalcq en theatermaker Arne Sierens in de verborgen zaal, die volgend jaar open zal gaan © Wannes Nimmegeers

Verborgen theaterzaal van Sint-Barbara wordt eindelijk afgewerkt, en volgend jaar opengesteld. “Dit moet een stem geven aan jongeren die daar nood aan hebben”

GentHet is een goed bewaard geheim. Boven de kleuterschool van Sint-Barbara in de Savaanstraat zit een theaterzaal verborgen, waar een kleine 300 man in kan. 15 jaar geleden al begon het project ‘Maeterlinckzaal’, maar afgewerkt raakte het nooit. “De ruwbouw is af, maar de zaal is nog nooit gebruikt", zegt algemeen directeur Guy Dalcq. “Daar zal volgend jaar verandering in komen.”

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”