Joris Vandenbroucke en Luca-Lewis De Bruycker van de jongsocialisten bij een gokreclame
Volledig scherm
Joris Vandenbroucke en Luca-Lewis De Bruycker van de jongsocialisten bij een gokreclame © RV

Verbod op gokreclame in Gent op komst? “Bijna een half miljoen Belgen vertoont nu al risicovol of problematisch gokgedrag”

GentOp de komende gemeenteraad zal Joris Vandenbroucke voorstellen om reclame voor ‘gokken' op het openbaar domein te verbieden. “Die is negens goed voor, ons land kampt vandaag al met heel wat mensen met problematisch gokgedrag.”

 1. Dief (17) “met kanariegele broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen
  Gent

  Dief (17) “met kanariege­le broek” op heterdaad betrapt op diefstal van gsm, maar hij blijft hardnekkig ontkennen

  Een jonge dief riskeert een celstraf van 12 maanden nadat hij op heterdaad werd betrapt op het stelen van een gsm uit een wagen. Dat deed hij samen met een kompaan. Een half uur later trof de politie het duo aan, na een persoonsbeschrijving van enkele getuigen. Ze hadden het over een man die een “kanariegele broek” droeg, wat het de politie makkelijk maakte. De beklaagde schreeuwt echter zijn onschuld uit, ondanks de bewijslast.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’