De brandweer waarschuwt voor de grote rookpluim.
Volledig scherm
De brandweer waarschuwt voor de grote rookpluim. © Brandweerzone Centrum

Ventilatie uit en ramen dicht, vraagt brandweer door brandende houtstapel in haven

In een stapel afvalhout van ruim driehonderd kubieke meter bij een bedrijf in Hulsdonk in de Gentse haven is deze middag een zware brand ontstaan. De brandweer vraagt aan iedereen die op de John F. Kennedylaan rijdt om de ventilatie uit te schakelen en ramen gesloten te houden.

 1. Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”
  PREMIUM

  Carla is 82 en zet zich nog steeds in voor daklozen: “Ik ben niet bang om ’s avonds op straat te lopen, ik reken erop dat mijn grijze haren me beschermen”

  Carla Ronkes is de oudste vrijwilliger van de Werkgroep Vluchtelingen in Gent. Ze zegt al sinds haar zeventigste dat ze ermee zal stoppen, maar twaalf jaar later helpt ze daklozen, vluchtelingen en mensen zonder papieren nog steeds uit de nood. Ze kan hen moeilijk loslaten omdat ze zelf weet hoe het is om op de vlucht te zijn. “Velen denken dat mensen zonder papieren niet deugen, maar er zitten parels van mensen tussen.”
 2. CD&V vraagt actieplan tegen roekeloze maaltijdkoeriers: “Soms rijden ze op fiets- of voetpaden”

  CD&V vraagt actieplan tegen roekeloze maaltijd­koe­riers: “Soms rijden ze op fiets- of voetpaden”

  Maaltijddiensten als Deliveroo of Take-away leveren steeds vaker met de brommer aan huis en dat brengt volgens gemeenteraadslid Stijn De Roo (CD&V) steeds meer problemen met zich mee. “We krijgen veel klachten over gevaarlijk rijgedrag", zegt hij. “Sommige koeriers rijden op fiets- of voetpaden en anderen rijden dan weer tegen de richting in.” De Roo vraagt om een actieplan.
 1. Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Mathias De Clercq krijgt op Twitter veeg uit de pan van minister Zuhal Demir: “Stokende haatsmurf die alles op een familiaal schoteltje kreeg”

  Het gaat er stevig aan toe op Twitter, tussen de N-VA-minister Zuhal Demir en Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). Aanleiding is een post van De Clercq waarin hij N-VA en Vlaams Belang één pot nat noemt. Op een foto staan twee mannen zij aan zij, de ene met een geel jasje van Vlaams Belang, de andere met een geel jasje van N-VA. “Eindelijk samen, eindelijk verenigd. Eindelijk thuis” schreef De Clercq erbij. Hij maakt er al jaren een sport van om N-VA in extreem rechtse hoek te duwen, ook in Gent.
 2. Minister Lydia Peeters niet geneigd om maximumsnelheid op de R4 te verlagen: “Jammer dat het niet in overweging wordt genomen”

  Minister Lydia Peeters niet geneigd om maximum­snel­heid op de R4 te verlagen: “Jammer dat het niet in overweging wordt genomen”

  De Vlaamse regering gaat de maximumsnelheid op de R4 niet verlagen. Dat blijkt uit een vraag van parlementslid Vincent Van Peteghem (CD&V) aan minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Tussen Euro-Silo en Merelbeke mag je nu nog 120 kilometer per uur rijden op de autosnelweg. Omwonenden willen dat terugbrengen tot 90 kilometer per uur zoals op de rest van R4.