Nicolas Marichal met zijn kruk
Volledig scherm
Nicolas Marichal met zijn kruk © VDS

Veiling gesigneerde Minard-krukken gestart, en het gaat meteen hard

GentDe Minardschouwburg veilt z’n oude barkrukken, en dat blijkt een goed idee. Bieden kan vanaf vandaag, en na nog geen uur heeft iemand al 260 euro veil voor de stoel waar Pascale Platel haar kriebel op zette. De veiling loopt nog tot 30 juni.

  1. Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”
    PREMIUM
    Ieper/Gent

    Jambers­boer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

    Boer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht te been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum.