In de Antoon Catriestraat ligt vandaag een fietssuggestiestrook, maar dat moeten tegen 2025 afgescheiden fietspaden zijn.
Volledig scherm
In de Antoon Catriestraat ligt vandaag een fietssuggestiestrook, maar dat moeten tegen 2025 afgescheiden fietspaden zijn. © Google Maps

Veiliger fietspad tussen Drongen en Luchteren eindelijk in zicht: onteigeningen stilaan afgerond

GentTegen eind volgend jaar wil de Vlaamse overheid over alle gronden beschikken om met de heraanleg van de Antoon Catriestraat te starten. De gewestweg tussen Drongen en Luchteren moet een pak fietsveiliger worden. En één van de kruispunten wordt vervangen door een rotonde. 

 1. Dampoortbuurt klaagt over scheuren in woningen na wegenwerken: niet duidelijk of verzekering tussenkomt
  PREMIUM
  Gent

  Dampoort­buurt klaagt over scheuren in woningen na wegenwer­ken: niet duidelijk of verzeke­ring tussenkomt

  In de wijk rond de Spitaalpoortstraat aan de Dampoortrotonde kampen verschillende bewoners met scheuren in hun huizen. Naar eigen zeggen liggen werken in de straat aan basis, maar dat blijkt moeilijk hard te maken. “Waarom laten we niet altijd plaatsbeschrijvingen opmaken voorafgaand aan wegenwerken”, vraagt Gents gemeenteraadslid Sven Taeldeman (Vooruit) zich af.
 1. Relschopper uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terrasstoel naar de politie”
  Gent

  Relschop­per uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terras­stoel naar de politie”

  Het Brusselse parket heeft donderdagnamiddag een gevangenisstraf van tien maanden gevorderd tegen een man die betrokken was bij de rellen die de eerste mars tegen de coronapas, op 21 november, ontsierden. De twintiger uit Gent gooide tijdens die rellen een metalen terrasstoel naar de politie. “Ik was gefrustreerd door het politieoptreden maar ik besef dat dit niet kan, en dat dit niets bijdraagt aan het protest”, zei de man in de rechtbank.