Volledig scherm
Met de Meulestedebrug afgesloten, was het ondermeer op de Wiedauwkaai aanschuiven. © Wannes Nimmegeers

Veel verkeersellende door afsluiten Meulestedebrug en twee andere werven

Het Noorden van Gent heeft er een moeilijke dag op zitten qua verkeersellende. Deze morgen werd de Meulestedebrug afgesloten voor herstellingswerken. Daardoor stonden er files van de Dampoort tot Evergem.

In Evergem is een extra veer ingelegd ter hoogte van Langerbrugge. Deze morgen was het er echter lang aanschuiven om op die boot te kunnen. Verder stonden er files aan de Wiedauwkaai en de ruime omgeving van de Dampoort.

Daar kwamen nog eens de werken aan de Vliegtuiglaan bij en de werken op de stadsring ter hoogte van de Zalmstraat.

Het verkeerscentrum Gent waarschuwt voor de drukte en raadt automobilisten aan om zo veel mogelijk de R4, de grote ring, te gebruiken. Ook vanavond is de kans op files groot. 

Meulestedebrug blijft gesloten tot en met 20 december. In de lente van 2020 volgt nog een tweede deel van de werken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het Gravensteen is weer even ‘Winterwonderkasteel’

    Het Graven­steen is weer even ‘Winterwon­der­kas­teel’

    Het Gravensteen ziet er de komende weken weer wat anders uit. Voor de kerstperiode is het omgetoverd tot een Winterwonderkasteel met extra verlichting, feesttafels, triomfbogen en zelfs een troon. Een leuke uitstap met de kinderen die op zoek kunnen naar de gouden appel die ergens in het kasteel verborgen zit. Het Gravensteen behoudt zijn kleurrijk jasje tot 5 januari. De gewone toegangstarieven zijn van toepassen in die periode (gratis voor kinderen en 6 tot 10 euro voor volwassenen).
  1. Jeffke

    Jeffke

    Het eerste nieuws dat ik vrijdagochtend las op de site van deze krant ging over een betoging aan het UFO-gebouw. Met enig geweld hadden de betogers zich voorbij de security gewerkt en ze eisten de schorsing van studentenvereniging KVHV. Dat rechtse clubje had eerder deze maand chirurg en brulboei Jeff Hoeyberghs uitgenodigd voor een lezing en olijke Jeff had het daarin nogal bont gemaakt. Met uitspraken over vrouwen die niet zouden geschikt zijn om wetenschapper te worden en dat ze te weinig hun benen opendoen (neemt u mij deze taal niet kwalijk, ik citeer enkel dhr. Hoeyberghs) maakte meneer doktoor zich niet populair bij de doorsnee geëmancipeerde mens. Misschien is Jeff niet slimmer, misschien voelt hij zich bedreigd door vrouwen… of misschien wou hij met zijn boude uitspraken een debat starten. Misschien was dit de gedroomde kans om alles wat hij brulde te weerleggen, om te doen wat hoort op een universiteit: het over de inhoud hebben. Helaas werd alles op een hoop gegooid vond de UGent het nodig om KVHV te schorsen. UGent overwoog zelfs om KVHV helemaal te verbieden. Ze hebben niet zolang geleden ook Dries Van Langenhove verboden en dat heeft het Vlaams Belang geen windeieren gelegd. Een verbod om rechtse ideeën te spuien, werkt steevast averechts, al was het maar omdat mensen met gelijk welk gedachtengoed het beu zijn om alles verboden te worden. In grote delen van de wereld worden vrouwen systematisch onderdrukt, worden jonge meisjes besneden en worden holebi’s gemolesteerd. In onze contreien zitten verkrachters en terroristen slechts een fractie van hun straf uit en recidiveren ze binnen de kortste keren. Daar wordt niet tegen betoogd. Daar worden geen afschaffingen of wat dan ook tegen geëist. Tegen wat smakeloze caféklap van Jeff Hoeyberghs wel. De publieke verontwaardiging maakt rare keuzes.