Fietsbrug in het Keizerspark.
Volledig scherm
Fietsbrug in het Keizerspark. © Wannes Nimmegeers

Veel politie in Ledeberg voor twintig picknickers in het park, maar blijkt al snel om valse melding te gaan

Er was even wat oproer in Ledeberg, toen zaterdag enkele politiewagens en een helikopter naar daar snelden voor een melding dat twintig personen aan het picknicken waren in het park. Bij aankomst bleek het om een valse melding te gaan.

De Gentse flikken werden naar Ledeberg gehaald toen ze te horen kregen dat twintig personen samenschoolden in het Keizerspark. Ook de helikopter van de politie werd naar daar gestuurd, aangezien die toch in de buurt was. De helikopter gaf namelijk bijstand tussen 17 en 18.30 uur vanuit de lucht, voor de patrouilles die op de grond werkten. Toen de agenten ter plekke aankwamen, bleek het om een valse melding te gaan. Er zaten geen twintig, maar wel twee personen, in het park. Het was bovendien familie die aan het wandelen was, en niet stilzat om te picknicken.

 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.