Volledig scherm
Daklozen komen toe aan de nachtopvang in het Baudelopark. © Foto James Arthur

Vannacht extra opvang voor daklozen

Omdat het ijskoud is en er een grote vraag is naar nachtopvang, voorziet de stad vannacht noodopvang, in samenwerking met het CAW. In een extra vleugel in het Baudelohof kunnen 20 personen extra slapen.

In de ‘normale’ winteropvang zijn altijd 105 bedden voorzien. Tot nu toe volstond dat altijd. Maandag was de nachtopvang voor het eerst volzet, en dus wordt dinsdagavond de noodopvang geopend. In een extra vleugel in het Baudelohof wordt een extra slaapzaal met nog eens 20 bedden geopend. Die noodopvang blijft open zolang men vrieskou voorspelt en de basiscapaciteit van 105 bedden volledig bezet blijft.

De winteropvang werd op 19 november geopend en blijft voorzien tot 17 maart. Daklozen daar vanaf 20 uur terecht, een uur vroeger dan vorige jaren. Er is deze winter ook extra dagopvang (van 16.30 tot 20.30 uur) voorzien via Warme Winter. Alleenstaande daklozen kunnen dagelijks terecht in het inloopcentrum in de Pannestraat, dakloze gezinnen kunnen terecht in de Wittemolenstraat in Sint-Amandsberg. Gentenaars die willen helpen bij de daklozenopvang kunnen zich melden bij Gentinfo op 09/210 10 10.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Superflitspaal Sammeke staat per ongeluk in doodlopende straat

    Superflits­paal Sammeke staat per ongeluk in doodlopen­de straat

    Bizar zicht op de Meulesteedsesteenweg. Daar staat sinds begin deze week de Gentse superflitspaal ‘Sammeke’ opgesteld klaar om hardrijders op de bon te zwieren. Die hardrijders zijn echter ver te zoeken aangezien sinds deze week het kruispunt iets verderop werd opengebroken door een aannemer. De stad vernieuwt er de verkeersremmers. Daarom moet alle verkeer omrijden. De buurtbewoners lachen er zich in elk geval een kriek mee. “Misschien staat hij hier om fietsers te flitsen. Heel erg is er in elk geval niet over nagedacht.” Eén ding staat vast: deze week breekt Sammeke geen records.
  2. Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieu­we school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

    De feestelijke opening van de nieuwe school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water vanop de derde verdieping door heel de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig nog onduidelijk wat er de komende dagen zal gebeuren.”