Volledig scherm
Daklozen komen toe aan de nachtopvang in het Baudelopark. © Foto James Arthur

Vannacht extra opvang voor daklozen

Omdat het ijskoud is en er een grote vraag is naar nachtopvang, voorziet de stad vannacht noodopvang, in samenwerking met het CAW. In een extra vleugel in het Baudelohof kunnen 20 personen extra slapen.

In de ‘normale’ winteropvang zijn altijd 105 bedden voorzien. Tot nu toe volstond dat altijd. Maandag was de nachtopvang voor het eerst volzet, en dus wordt dinsdagavond de noodopvang geopend. In een extra vleugel in het Baudelohof wordt een extra slaapzaal met nog eens 20 bedden geopend. Die noodopvang blijft open zolang men vrieskou voorspelt en de basiscapaciteit van 105 bedden volledig bezet blijft.

De winteropvang werd op 19 november geopend en blijft voorzien tot 17 maart. Daklozen daar vanaf 20 uur terecht, een uur vroeger dan vorige jaren. Er is deze winter ook extra dagopvang (van 16.30 tot 20.30 uur) voorzien via Warme Winter. Alleenstaande daklozen kunnen dagelijks terecht in het inloopcentrum in de Pannestraat, dakloze gezinnen kunnen terecht in de Wittemolenstraat in Sint-Amandsberg. Gentenaars die willen helpen bij de daklozenopvang kunnen zich melden bij Gentinfo op 09/210 10 10.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. KWB Oostakker organiseert garageverkoop

    KWB Oostakker organi­seert garagever­koop

    De KWB van Oostakker organiseert hun tiende garageverkoop. Een soort rommelmarkt waarbij je de kans krijgt om in uw garage of op uw oprit die spullen te verkopen die je niet langer nodig hebt. Dit in het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni. Zaterdag gaat het door in de regio van Oostakker Lourdes. Zondag is het de beurt aan Oostakker Centrum. Dit tussen 10 u en 18 uur. De KWB zorgt voor promotiemateriaal, bekendmaking en de planning van het parcours. Daarvoor vragen ze aan de verkopers en kleine bijdrage: 5 euro voor KWB-leden en 10 euro voor niet-leden.
  2. Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstunnel om de Dampoort te vermijden

    Na 25 jaar wachten is er eindelijk een fietstun­nel om de Dampoort te vermijden

    In de jaren 90 werd er al gepraat over een fietstunnel die het mogelijk maakte om als fietser de Dampoort te bypassen. En vandaag is dat eindelijk werkelijkheid. Via de parking van het shoppingcenter aan de Dendermondsesteenweg kan men tot aan de Kasteellaan rijden en zo de heksenketel van de Dampoort vermijden. “In de toekomst mag het geen 25 jaar meer duren om dergelijke fietsinfrastructuur te realiseren”, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).