Vandalen bekladden gevel en parking in Wachtebeke.
Volledig scherm
Vandalen bekladden gevel en parking in Wachtebeke. © rv

Vandalen spuiten graffiti op gevel van kantoorgebouw en gieten olie op parking

Een kantoorsite in Wachtebeke werd in de nacht van zaterdag op zondag, tussen middernacht en 2 uur, ernstig beschadigd. Op de gevel werden zwarte strepen en de tekst ‘blijf in uw kot’ gespoten met graffiti, en de parking werd overgoten met olie. De eigenaar hoopt dat de vandalen zich kenbaar maken, zodat er geen verdere streken volgen.

Ellen Baele, eigenaar van een garage en een koetswerkbedrijf in Zelzate, kocht na lang twijfelen een kantoorgebouw in Wachtebeke. Daarin zouden een tweedehandscentrum, een kantoorruimte en een leslokaal komen. Omwille van de maatregelen werd de opening van het gebouw uitgesteld, maar de aannemer mocht wel verder werken aan de parking met een beperkte ploeg. Vorige week kreeg de aannemer echter een telefoontje, van iemand die het niet kunnen vond dat ze doorwerkten in tijden van corona. “Die man had echter toestemming gekregen om verder te werken. Wij en zij zijn met alles in orde, we passen ons aan de regels aan. Maar wij zijn niet diegene die uit ons kot zijn gekomen, om op een andere gevel ‘blijf in uw kot’ te schrijven.”

De parking werd vrijdagavond afgewerkt, maar zondagochtend kreeg Ellen te horen dat de parking en de gevel van het gebouw besmeurd waren. Op de gevel hadden enkele vandalen zwarte strepen en de boodschap ‘blijf in uw kot’ getekend, en de parking hadden ze bedekt met olie. De olie is intussen in de klinkers gedrongen, die gaat er niet meer uit. “De rekening voor die parking, 70.000 euro, was zelfs nog niet betaald. De buren hebben tussen middernacht en 2 uur gelach en gejoel gehoord. We weten ook dat ze met de fiets waren, en een bende vormden.”

De vandalen schreven 'blijf in uw kot' op de gevel van het gebouw, terwijl ze zelf uit hun kot kwamen om de site te beschadigen.
Volledig scherm
De vandalen schreven 'blijf in uw kot' op de gevel van het gebouw, terwijl ze zelf uit hun kot kwamen om de site te beschadigen. © rv

Aangeven zonder verdere gevolgen

“We vragen aan de daders om zich kenbaar te maken, via een Facebookbericht. Als ze zich melden, beloven we geen verdere gevolgschade. We zouden ze vragen om te helpen opkuisen, maar we gaan ze niet aangeven aan de politie. We willen gewoon weten of we een mikpunt vormen voor verder vandalisme. Werden die mensen opgezet tegen ons, of hebben ze het gewoon uit verveling gedaan? Als ik weet wie het is, en waarom ze het gedaan hebben, moet ik geen schrik meer hebben voor volgende acties. Als we weten dat die mensen geen haat dragen tegenover ons of onze aannemer, dan hebben we tenminste gemoedsrust.”

 1. Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Ik begrijp dat je schrik hebt, maar wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”
  PREMIUM

  Laura is op zoek naar motard die mama Karlien aanreed en vluchtte: “Ik begrijp dat je schrik hebt, maar wie stapt nu af en vertrekt dan weer?”

  Laura Praet (27) is op zoek naar de dader die vrijdagmiddag haar mama Karlien Clabots (56) met de motor aanreed aan de Nieuwe Vaart in Gent en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde. Haar mama werd met spoed geopereerd aan een open scheenbeenbreuk en werd ook vandaag opnieuw geopereerd om haar verbrijzelde been te redden. “Wie zoiets doet, is geen mens maar een beest”, zegt Laura woest.
 2. Verpakkingsloze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”
  PREMIUM
  REGIO

  Verpak­kings­lo­ze winkel OHNE pakt Oost-Vlaanderen in: “Ons loon? 1.200 euro per maand, voor het geld doen we het niet”

  In volle coronatijd opende in Nevele vorig weekend de vijfde verpakkingsvrije voedingswinkel OHNE zijn deuren, vijf jaar na de eerste winkel in de Gentse Steendam. In tussentijd kwam er nog een vestiging bij in Gent en zijn ook Zwalm en Aalst een OHNE rijker. “Het idee dat stedelingen meer open zouden staan voor het verpakkingsvrije concept dan mensen uit een kleinere gemeente, klopt niet.”
 3. Leerkracht (34) veroordeeld voor verkrachting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”
  PREMIUM

  Leerkracht (34) veroor­deeld voor verkrach­ting leerling: “Hij werd hier op handen gedragen”

  In de Gentse rechtbank van eerste aanleg is een leraar van Don Bosco in Sint-Denijs-Westrem veroordeeld tot vier jaar celstraf, waarvan 30 maanden met uitstel. De 34-jarige man uit Wetteren stond er terecht voor aanranding van eerbaarheid en verkrachting van twee leerlingen. De middelbare school liet de leerkracht preventief schorsen. “S.D.B. heeft ons vertrouwen beschaamd”, zegt afgevaardigd bestuurder Bart Decancq. “Deze hele zaak is een regelrechte slag in ons gezicht.”
 1. Hafsa

  Hafsa

  Het is geen geheim dat het al eens rommelt in het Gentse stadhuis. De oppositie legt de meerderheid het vuur aan de schenen en binnen de coalitie komt het ook wel eens tot een echtelijke twist. Politiek voer je door te discussiëren en dus zal er in de interne keuken van de partijen ook wel eens met het servies gegooid worden. De afgelopen week was het van dattum bij Groen. Die partij zette bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen Hafsa El-Bazioui op haar lijst. Hafsa heeft Marokkaanse roots en draagt een hoofddoek. Zoiets staat chique op de lijst van een progressieve linkse partij, zal men bij Groen gedacht hebben. Dat Hafsa bijzonder intelligent is en zowat de enige in de partij met een sappig Gents accent, was ook mooi meegenomen. Hafsa haalde een hoop stemmen en zal vanaf 2022 schepen worden, tot zover klopte het Groene plannetje als een bus. Dat Hafsa ook een mening heeft, daar hadden ze bij Groen géén rekening mee gehouden. Via Facebook liet ze vorige week haar ongenoegen blijken over de aanpak van de burgemeester in de Brugse Poort. Als bewoonster van die wijk heeft ze recht van spreken, maar dat zagen ze bij Groen anders. Hafsa stuurde haar kat naar het Brugse Poort-debat op de gemeenteraad en daaruit maakte de oppositie op dat ze het zwijgen was opgelegd door boegbeeld Filip Watteeuw. Wat volgde, was een oorlogje op Twitter tussen Tom De Meester van PVDA en Filip Watteeuw. Watteeuw schold De Meester zelfs uit voor strandjutter. U ziet het, aan de Botermarkt gaat het om de inhoud. Een kennis van mij – eveneens van de Brugse Poort, met Marokkaanse roots en met een hoofddoek - denkt luidop dat de stad haar hele wijk wil laten verkommeren om er nieuwe, dure appartementen te bouwen. Of dat klopt weet ik niet, maar het zegt veel over het vertrouwen in de gemeentelijke politiek.