Zaakvoerder Batughan Koclu met de haringhaai van 2,18 meter lang.
Volledig scherm
Zaakvoerder Batughan Koclu met de haringhaai van 2,18 meter lang. © Zuiver op de Graat

Vanavond staat er (bedreigde) haai op het menu in Gent: “Zo’n vis vangen ze eens om de twee jaar”

GentIn viswinkel Zuiver Op De Graat in Gentbrugge ligt er vandaag wel een heel bijzonder exemplaar in de aanbieding: een haringhaai van meer dan 2 meter lang. Omdat de vis bedreigd is, mag er niet specifiek naar gevist worden. Daardoor kunnen vishandelaars er alleen eentje verkrijgen als ze toevallig in de visnetten verstrengeld geraken. Dat gebeurt slecht een keer om de twee jaar ongeveer, wereldwijd.

 1. Gentenaar Kevin (32) wint Belgisch Kampioenschap skateboarden: “Op mijn elfde won ik mijn eerste wedstrijd”
  Gent/Ronse

  Gentenaar Kevin (32) wint Belgisch Kampioen­schap skateboar­den: “Op mijn elfde won ik mijn eerste wedstrijd”

  Kevin Tshala (32) werd afgelopen weekend Belgisch kampioen ‘streetskateboarden’ in Antwerpen. De Gentenaar skatet al sinds zijn tiende en won op zijn elfde zijn eerste wedstrijd. Twintig jaar later scheert hij nog altijd hoge toppen, soms ten koste van zijn eigen lichaam. “Hopelijk ben ik weer in orde tegen eind november, voor de wedstrijd in Florida.”
 2. Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pietersplein: een duik in de geschiedenis van de Gentse filmzalen
  PREMIUM
  GENT

  Van Disney aan de Zuid naar rode oortjes op het Sint-Pieters­plein: een duik in de geschiede­nis van de Gentse filmzalen

  We vieren al 48 jaar lang het Film Fest Gent, maar de eerste cinema in de Arteveldestad opende veel vroeger de deuren, in 1911. En hoewel we nu gewend zijn aan 12 cinemazalen, was de diversiteit in de jaren 50 ook niet ver te zoeken. Onderzoekers Lies Van de Vijver, Guy Dupont en Roel Vande Winkel doken in de archieven om het boek ‘Gent Filmstad’ te maken. Van cowboys tot Disneyfilms en Kinderen Niet Toegelaten, hier is al een voorsmaakje.