Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Vanaf deze zomer werken op Dampoort om stadsring te verleggen

Tegen 2023 moet de stadsring verlegd zijn van Dok-Noord naar de Afrikalaan en de Koopvaardijlaan. Er moeten de komende jaren een pak ingrepen gebeuren. Deze zomer starten de werken voor een vernieuwd kruispunt aan de Koopvaardijlaan met de Dampoort en dat alleen al zal twee jaar lang voor hinder zorgen.

  1. Herstellingen aan herstellingen maar E17-viaduct houdt buurtbewoners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

    Herstellin­gen aan herstellin­gen maar E17-viaduct houdt buurtbewo­ners nog steeds uit hun slaap: “Het is elke dag erger”

    De buurtbewoners van het viaduct van Gentbrugge wisten waar ze aan begonnen toen ze daar gingen wonen. Wat ze echter niet konden voorspellen waren de onuitstaanbare trillingen van de voorbije maanden. Die zijn er ironisch genoeg gekomen sinds de herstellingswerken. Midden augustus werden tussentijdse reparaties uitgevoerd om het overmatige getril te verhelpen, maar daar is de laatste drie weken niets meer van te merken. “Het is elke dag erger. Ik slaap al weken in mijn zetel omdat ik boven gewoon geen oog meer dicht doe.”