Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vanaf 7 september mogen Gentenaars om vierde prik: zo gaat het in zijn werk

GentDe Stad Gent maakt zich op voor ronde 4. Flanders Expo wordt opnieuw omgevormd tot vaccinatiecentrum. Parkeren is gratis. Maar wie met de tram komt, moet vooraf even nadenken.

 1. Voor eigen deur vegen gaat net iets minder vlot in Gentse Overpoort: “Boetes voor cafébazen leidt alleen tot frustraties en onbegrip”
  PREMIUM
  Gent

  Voor eigen deur vegen gaat net iets minder vlot in Gentse Overpoort: “Boetes voor cafébazen leidt alleen tot frustra­ties en onbegrip”

  De stad heeft geld en moeite gestoken in de Overpoort 2.0, en verwacht nu dat ook de cafébazen hun steentje bijdragen. Net zoals elke Gentenaar zijn ze verplicht ‘hun stoep’ proper te houden. Er werden intussen enkele boetes uitgeschreven voor niet-opgeruimde ‘voetpaden’, en dat leidt tot enorme frustraties. “Wij willen ook een propere straat, maar dit is gewoon niet realistisch.”
 2. Gents hamburgerrestaurant koopt in één keer 2 ton aardappelen van West-Vlaamse boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”
  Gent

  Gents hamburger­res­tau­rant koopt in één keer 2 ton aardappe­len van West-Vlaam­se boer: “Door de middelman eruit te halen, kunnen we hem een eerlijke prijs geven”

  Lekker, maar ook eerlijk eten, daar draait het om in hamburgerrestaurant Tush in de Hoogpoort. Daarom hebben eigenaars Hendrik en Laura in één keer twee ton aardappelen gekocht van een West-Vlaamse bioboer. “Hiermee kunnen we zo’n acht tot negen maanden verder”, klinkt het. “Daarna plaatsen we een nieuwe gigantische bestelling.”