Het Caermersklooster in het Patershol in Gent wordt sinds mei bezet door tientallen krakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Caermersklooster in het Patershol in Gent wordt sinds mei bezet door tientallen krakers. © Wannes Nimmegeers

Van studentenkoten tot kantoren: deze opties liggen op tafel voor gekraakt Caermersklooster

GentWat wordt de toekomst van het Caermersklooster in het Patershol? Het eeuwenoude gebouw wordt al maanden gekraakt uit verzet tegen de nakende verkoop. Uit enkele interne documenten blijkt nu dat drie pistes onderzocht worden. Lees hier welke plannen de ronde doen. 

 1. "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbike hebben om hier door te geraken": wervencluster stuurt fietsverkeer aan Dampoort in de war
  PREMIUM
  GENT

  "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbi­ke hebben om hier door te geraken": wervenclus­ter stuurt fietsver­keer aan Dampoort in de war

  “Levensgevaarlijk”, “ronduit rampzalig”: aan de Dampoort werd dinsdagochtend uitzonderlijk hard gevloekt, zeker door het passerende fietsverkeer. Wie van het station naar de Dendermondsesteenweg of omgekeerd moest, botste er op extra werven waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De situatie wordt “zo snel mogelijk aangepakt.”
 2. UGent stuurt internationale studenten op hotel door kotentekort: “Hebben hen aangeraden om in Kortrijk te kijken”
  Gent

  UGent stuurt internatio­na­le studenten op hotel door kotente­kort: “Hebben hen aangeraden om in Kortrijk te kijken”

  De Universiteit Gent heeft 32 van haar internationale studenten op hotel gestuurd. Gewoonweg omdat de universiteit zelf niet voldoende kamers heeft voor die studenten. Studentenhuisvesting is al langer een probleem in Gent, en wordt alsmaar prangender. “Het is een tijdelijke oplossing, internationale studenten zijn hier gewoon te laat om nog te kunnen zoeken.”