Van lama naar hightechrobot ALFRED: Ablynx is al twintig jaar innovatieve biotechkoploper.
Volledig scherm
PREMIUM
Van lama naar hightechrobot ALFRED: Ablynx is al twintig jaar innovatieve biotechkoploper. © Getty/Sofie Van Waeyenberghe

Van lama (of alpaca) tot labo: het Gentse Ablynx speelt al 20 jaar mee op topniveau

GENTIn Gent zitten ze bijna anoniem verzonken op het technologiepark, maar Ablynx, een dochter van farmareus Sanofi, staat wereldwijd bekend als topspeler. Op woensdag vierde het bedrijf zijn twintigste verjaardag en wij mochten even meekijken in het labo. En we kregen het verhaal achter de lama’s en alpaca’s te horen. 

  1. Wijkinspecteurs drinken koffie met oudere bewoners: “Bijna alles verloopt via het internet, maar veel Gentenaars kennen daar niets van”
    Gent

    Wijkinspec­teurs drinken koffie met oudere bewoners: “Bijna alles verloopt via het internet, maar veel Gentenaars kennen daar niets van”

    De Gentse Wijkpolitie startte onlangs het project ‘Koffie met je buurtinspecteur’. Bedoeling is om Gentenaars en politie op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te laten komen. Wij gingen een kijkje nemen in het Lokaal Dienstencentrum De Waterspiegel waar het wijkcommissariaat Wondelgem met haar bewoners een gesprek aanging over zaken die de buurt beroeren.