Volledig scherm
PREMIUM
Koen Mortier (37) begon in augustus 2018 met zijn Fitchen-zaak aan Gent-Zuid. © Wannes Nimmegeers

Van dokwerker tot zaakvoerder restaurantketen: Koen Mortier, de man achter Fitchen, strijkt na Gent ook neer in Antwerpen

Een carrière als dokwerker in Gentse haven. Dat was de weg die voor Koen Mortier (37) uitgestippeld stond. Toch koos de Gentenaar, met roots in Drongen, zijn eigen pad. Op amper tientallen meters van Fithap, de zaak van zijn ex-vriendin, pootte hij de restaurantketen Fitchen neer. “Gent-Zuid is mijn terrein.” Vandaag bezit hij vier restaurants in Gent en Antwerpen.

  1. Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Gentse handelaars laten zich inspireren door Van Eyck

    Het Van Eyck-jaar wordt duidelijk veel meer dan enkel kunstwerken bekijken. Ook heel wat bekende Gentse voedingszaken laten zich door het Lam Gods inspireren. Van roomijs tot droge worst, alles krijgt een middeleeuwse toets. Zopas werd ook de brochure ‘Smakeleyck’ uitgebracht met moderne gerechten op basis van middeleeuwse ingrediënten. “We hopen dat die brochure de Gentse horecazaken zal aanzetten om hun eigen ding te doen met het Van Eyck-jaar”, aldus schepen van middenstand Sofie Bracke (Open VLD).