Koen Mortier (37) begon in augustus 2018 met zijn Fitchen-zaak aan Gent-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Mortier (37) begon in augustus 2018 met zijn Fitchen-zaak aan Gent-Zuid. © Wannes Nimmegeers

Van dokwerker tot zaakvoerder restaurantketen: Koen Mortier, de man achter Fitchen, strijkt na Gent ook neer in Antwerpen

Een carrière als dokwerker in Gentse haven. Dat was de weg die voor Koen Mortier (37) uitgestippeld stond. Toch koos de Gentenaar, met roots in Drongen, zijn eigen pad. Op amper tientallen meters van Fithap, de zaak van zijn ex-vriendin, pootte hij de restaurantketen Fitchen neer. “Gent-Zuid is mijn terrein.” Vandaag bezit hij vier restaurants in Gent en Antwerpen.

  1. Vrijwilliger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwarenhuisketen Lidl: “Door die elektrische transpallet moet ik veel minder sleuren”

    Vrijwilli­ger Freddy (74) is dolbij met schenking van grootwaren­huis­ke­ten Lidl: “Door die elektri­sche transpal­let moet ik veel minder sleuren”

    Grootwarenhuisketen Lidl gaat een elektrische transpallet schenken aan Dien-Centrum Gent-Noord. De organisatie in Sint-Salvatorstraat deelt gratis voedsel uit aan minderbedeelden, maar het werk wordt stilaan te zwaar. “De gemiddelde leeftijd ligt hier ruim boven de 70", zegt vrijwilliger Freddy Matthijs. “De paletten van de vrachtwagen naar onze opslagplaats is een zware klus.”