De Monterreystraat werd volledig afgezet terwijl speuhonden op zoek gingen naar een springtuig.
Volledig scherm
De Monterreystraat werd volledig afgezet terwijl speuhonden op zoek gingen naar een springtuig. © Wouter Spillebeen

Valse bommelding kwam van psychiatrische patiënt

De man die verantwoordelijk is voor de valse bommelding van donderdagavond bij een advocatenkantoor in de Monterreystraat in Gent is geïdentificeerd. Hij verblijft in het Forensisch Psychiatrisch Centrum in Gent.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Maritsa (25) is enige deelnemer uit Gent aan Miss Belgium: “Vorig jaar had ik dit nooit gekund. Mijn burn-out heeft me geleerd om te genieten van het moment”
  PREMIUM

  Maritsa (25) is enige deelnemer uit Gent aan Miss Belgium: “Vorig jaar had ik dit nooit gekund. Mijn burn-out heeft me geleerd om te genieten van het moment”

  Maritsa van Iterson (25) uit Oostakker draagt met trots haar gele lint voor de verkiezing van Miss Belgium. Ze heeft dan wel helblauwe ogen en lange blonde haren, maar de jonge Gentse is veel meer dan dat. Een paar jaar geleden ging ze weer studeren nadat ze een burn-out kreeg op het werk. Nu streeft ze ernaar om mentale gezondheid uit de taboesfeer te halen. “Ik heb het gevoel dat ik nu al gewonnen heb doordat het zo een leuke ervaring is”, zegt ze. “Vorig jaar had ik al lang afgehaakt, maar door mijn burn-out heb ik geleerd om te genieten van het moment.”
 2. Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”
  PREMIUM
  Gent/Mechelen

  Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”

  In Gent is het opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova opnieuw aangevat. Ex-leden spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie. Jenny Schippers (63) uit Mechelen is één van de slachtoffers die zal getuigen tijdens het proces. “Mijn familie raakte echt verscheurd”, zegt ze emotioneel.