Valentine Coussens sneuvelde pas in de halve finale van het Belgian Junior Circuit.
Volledig scherm
Valentine Coussens sneuvelde pas in de halve finale van het Belgian Junior Circuit. © Geert De Rycke

Valentine Coussens: “Tevreden over mijn seizoen”

Valentine Coussens is een van de groeibriljantjes van Tennis Vlaanderen. Op het BK sneuvelde ze pas in de halve finale tegen Katarina Kujovic. Toch kijkt de speelsters van het Kids Development Team in Wilrijk met tevredenheid terug op haar seizoen.

 1. Drie minuten belgerinkel aan stadhuis voor meer fietsveiligheid: “Niet alleen de infrastructuur, maar ook verkeersagressie moet aangepakt worden”

  Drie minuten belgerin­kel aan stadhuis voor meer fietsvei­lig­heid: “Niet alleen de infrastruc­tuur, maar ook verkeers­agres­sie moet aangepakt worden”

  Aan het stadhuis klonk deze zondagmiddag het geluid van tientallen rinkelende fietsbellen. De Fietsersbond had deze actie op poten gezet om fietsongevallen te herdenken en meer aandacht te vragen voor fietsveiligheid. “We geloven dat er een beter evenwicht kan bestaan tussen auto’s, fietsers en voetgangers in Gent, zonder dat daar levens voor moeten gelaten worden.”
 2. Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwegen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)
  PREMIUM
  Regio

  Dit zijn de 15 slechtste fietspaden langs gewestwe­gen in Oost-Vlaanderen (en de heraanleg is vaak nog niet voor morgen)

  Smal, niet afgescheiden van de rijbaan, vol putten en in het slechtste geval geen belijning of zelfs gewoon geen fietspad. 62,9 procent van de Oost-Vlaamse fietspaden langs gewestwegen voldoet niet aan de norm en daarmee is onze provincie de slechtste leerling van de klas. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Wegen en Verkeer. Onze Oost-Vlaamse redactie vond vijftien treffende voorbeelden van levensgevaarlijke situaties voor fietsers. Een eventuele heraanleg - als die al gepland is - laat in veel gevallen nog lang op zich wachten.