De vakbonden blokkeren de toegang tot de Fritiof Nilsson Piratenstraat. Hierdoor ontstaat er een grote file op de John F. Kennedylaan.
Volledig scherm
De vakbonden blokkeren de toegang tot de Fritiof Nilsson Piratenstraat. Hierdoor ontstaat er een grote file op de John F. Kennedylaan. © Cedric Matthys

Vakbonden blokkeren toeleveringsbedrijven van Volvo Car Gent: ellenlange file op Kennedylaan

GentOp de John F. Kennedylaan in Gent was het donderdagmiddag stevig filerijden. Ondanks een eerder akkoord hebben de vakbonden de toelevering van de autofabriek blok gezet. “De directie wil ons stakingsrecht afnemen”, klonk het. 

 1. Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastronomisch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”
  PREMIUM
  Gent

  Terrassen mogen open vanaf 8 mei, maar wat als je alleen maar een stoep hebt? “Gastrono­misch menu op een snel getimmerd terras, vergeet het”

  Het heeft lang genoeg geduurd maar op 8 mei gaat de horeca weer open, of toch gedeeltelijk. Enkel de terrassen mogen weer open. Een begin als je een grote buitenruimte hebt maar wat met cafés en restaurants die geen of amper een terras hebben? We vroegen het aan 4 van hen, hoe staan zij tegenover de beslissing van het Overlegcomité?
 2. WoninGent wil dat actievoerders stoppen met valse hoop te geven: “Bernadettewijk wordt gesloopt en dan heropgebouwd”
  Sint-Amandsberg

  WoninGent wil dat actievoer­ders stoppen met valse hoop te geven: “Bernadet­te­wijk wordt gesloopt en dan heropge­bouwd”

  Sinds de kerstperiode voert de groep ‘Blok per Blok’ actie in de Bernadettewijk in Sint-Amandsberg, in de hoop sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent zover te krijgen de wijk niet in één keer te slopen. Maar WoninGent besliste in juni 2020 over de sloop, en heeft ook meteen aangegeven dat er geen andere opties waren. “Die woningen kan je gewoon niet meer aanpassen aan de hedendaagse normen.”
 1. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark

 2. Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten
  Play

  Deze uien zullen (als het goed is) niet rotten