Een Gentse vader heeft klacht ingediend nadat zijn twee minderjarige kinderen tijdens de examenperiode in december op straat onderworpen werden aan een fouillering
Volledig scherm
PREMIUM
Een Gentse vader heeft klacht ingediend nadat zijn twee minderjarige kinderen tijdens de examenperiode in december op straat onderworpen werden aan een fouillering © Wannes Nimmegeers

Vader dient klacht in nadat politie cannabis aantreft bij minderjarige zoons en op openbare weg in onderbroek kijkt ter controle: “Ik eis excuses van die agent”

GentEen Gentse vader heeft klacht ingediend nadat zijn twee minderjarige kinderen tijdens de examenperiode in december op straat onderworpen werden aan een fouillering. Dat gebeurde aan het bushokje ter hoogte van de Carrefour in Oostakker. Eén van hen (16) bleek een gebruikershoeveelheid cannabis op zak te hebben, maar ook de zoon van 14 werd ter controle in zijn onderbroek gekeken. Komende maandag zal het incident besproken worden op de gemeenteraadscommissie.

  1. OPINIE. Korpschef Filip Rasschaert na heisa rond opgesloten jongeren. “Het lijkt soms alsof wij opgejaagd wild zijn”
    Gent

    OPINIE. Korpschef Filip Rasschaert na heisa rond opgesloten jongeren. “Het lijkt soms alsof wij opgejaagd wild zijn”

    Er is de voorbije dagen heisa ontstaan over het oppakken en opsluiten van een groep jongeren, nadat zij een koppeltje hadden aangevallen op de Korenlei. Daarbij wordt het optreden van de politie in vraag gesteld, er wordt zelfs gewag gemaakt van naaktfouilles. Gents korpschef Filip Rasschaert kroop in zijn pen en reageert op de moeilijke positie waarin zijn mensen zitten.