Beeld ter illustratie: Het is vaak zoeken naar een plaatsje in het parkeertoren naast het UZ Gent.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Het is vaak zoeken naar een plaatsje in het parkeertoren naast het UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

UZ Gent mag parking dan toch uitbreiden: schepencollege keurt masterplan goed

GentWie af en toe in het UZ moet zijn, kan ervan meespreken: parkeren is er vaak een regelrechte ramp. Het ziekenhuis heeft ruimte, plannen en geld om een extra parking te bouwen op de eigen terreinen, maar mocht dat lange tijd niet van de stad. Tot nu. 

 1. Medewerker belastingdienst (60) verduistert 159.000 euro en krijgt twee jaar cel met uitstel: “Hij werkte als ontvanger, maar interpreteerde die term iets te breed”
  Gent

  Medewerker belasting­dienst (60) verduis­tert 159.000 euro en krijgt twee jaar cel met uitstel: “Hij werkte als ontvanger, maar interpre­teer­de die term iets te breed”

  Een 60-jarige man, werkzaam als belastingontvanger, is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar met uitstel en een boete van 16.000 euro wegens knevelarij, verduistering en het witwassen van publiek geld. Tussen 2009 en 2014 gebruikte hij zijn persoonlijke rekening om de fiscale schulden van anderen op te laten storten. In totaal ging het om zo’n 159.000 euro.
 2. IN BEELD. Historische binnenstad krijgt nieuwe skyline: plannen voor Designmuseum eindelijk klaar
  PREMIUM
  Gent

  IN BEELD. Histori­sche binnenstad krijgt nieuwe skyline: plannen voor Designmuse­um eindelijk klaar

  In Gent zijn de plannen voor het nieuwe Designmuseum voorgesteld. Op een braakliggend stuk grond, vlak bij de Gras- en de Korenlei, verschijnt binnenkort een monumentaal gebouw. “Als ik zie welke plannen er in de voorbij dertig jaar gepasseerd zijn, ben ik erg tevreden met wat nu op tafel ligt”, zegt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld). Wij konden de toekomstbeelden al eens bekijken.