Het UZ zette ook bij het begin van de vaccinatiecampagne al een vaccinatiecentrum op in de sporthal, toen voor het eigen personeel
Volledig scherm
Het UZ zette ook bij het begin van de vaccinatiecampagne al een vaccinatiecentrum op in de sporthal, toen voor het eigen personeel © Wannes Nimmegeers

UZ drijft testcapaciteit op, vaccinatiecentrum verhuist naar sporthal

GentDe vraag naar coronatests is zo enorm groot, dat het UZ zich genoodzaakt ziet zijn testcapaciteit uit te breiden. Vanaf maandag zal er ook in het huidige vaccinatiepunt op de UZ-site getest worden. Mensen die gevaccineerd moeten worden, kunnen in de sporthal terecht. Vanaf 1 december wordt er opnieuw gevaccineerd in Flanders Expo.

 1. In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”
  Gent

  In Spanje wacht 3,5 jaar cel, maar België levert rapper Valtònyc (28) niet uit: “Belgische justitie wil Spaanse collega’s niet schofferen”

  De kans dat de Spaanse rapper Valtònyc nog achter tralies belandt, is onbestaande. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag opnieuw om de 28-jarige jongeman niet uit te leveren. Valtònyc vluchtte vier jaar geleden van Mallorca naar Gent. In zijn thuisland werd hij veroordeeld tot 3,5 jaar cel nadat hij in zijn teksten de Spaanse vorst had beledigd.
 2. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
  Gent

  Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

  Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.