Volledig scherm
De politie zoekt in de omgeving van de Kouter naar de fietser die zich aan de controle onttrok. © Wannes Nimmegeers

Update: Politie kan verdachte fietser met rugzak niet meer aantreffen

Op de Kouter in Gent was de politie deze middag op zoek naar een verdachte persoon die van een controle wegvluchtte.

De politie trof de verdachte persoon die met een rugzak op zijn fiets reed eerst aan ter hoogte van het Citadelpark. Ze wilden hem tegenhouden voor een routine pascontrole, maar daarop reed de fietser weg. De politie kon hem volgen tot aan de Kouter, waar deze middag een persvoorstelling rond het Festival van Vlaanderen bezig is. “Omdat er in de binnenstad enkele evenementen bezig zijn, wilden wee geen risico nemen en de identiteit van de fietser controleren”, volgens politiewoordvoerder Matto Langeraert.

De politie zocht in de buurt van de Kouter naar de persoon zodat ze de controle kunnen uitvoeren en om uit te vissen waarom de fietser zich aan de controle onttrok. “Als iemand zich in onze ogen verdacht gedraagt, dan is het logisch dat we de identiteit va die persoon willen controleren”, duidt Langeraert. “Maar het is zeker niet zo dat er een acuut gevaar is.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.