Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Universiteit Gent voert onderzoek naar digitaal welzijn, door schermgebruik van 2.000 Vlamingen te volgen

GentMaakt het gebruik van een smartphone ons leven rustiger of net drukker? Zorgt digitale technologie voor verbinding of drijft ze ons uit elkaar? Maakt schermtijd ons gelukkig of ­ongelukkig? Kortom: hoe is het gesteld met ons digitaal welzijn? Daar zoekt de UGent een antwoord op, door het schermgebruik van 2.000 Vlamingen onder de loep te nemen.

  1. Ouders zamelen geld in voor Lou (15) met ongeneeslijke spierziekte: “We zijn écht bang voor de toekomst, dus vragen we nu al hulp”
    GENT

    Ouders zamelen geld in voor Lou (15) met ongenees­lij­ke spierziek­te: “We zijn écht bang voor de toekomst, dus vragen we nu al hulp”

    Lou Willems gaat naar school, zit op judo en droomt van de toekomst. Een normale 15-jarige, maar dan net iets anders. Want anderhalf jaar geleden werd bij hem FA vastgesteld, een ongeneeslijke spierziekte. Zijn ouders zamelen nu geld in voor de torenhoge medische kosten, maar willen de ziekte ook onder de aandacht brengen. “Geen genezing, geen therapie? Wij geven de hoop nog niet op.”