Leerlingen op Erasmus+ in de gemeenteraadszaal
Volledig scherm
Leerlingen op Erasmus+ in de gemeenteraadszaal © rv

Uitwisselingsstudenten op eco-trip in de Bourgoyen met leerlingen uit Sint-Amandsberg

GENTAntwoorden zoeken op ecologische uitdagingen: dat was de opdracht voor 15 leerlingen van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg en 18 internationale Erasmus+ ‘collega’s’. Ze trokken met z’n allen door Gent om beleid en Bourgoyen naast elkaar te kunnen leggen. Kwestie van inspiratie op te doen.

 1. De jeugd van tegenwoordig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”
  GENT

  De jeugd van tegenwoor­dig... doet de nachtshift! Leerlingen ‘proeven’ van het UZ Gent voor Nacht Van De Zorg: “Het komt toch goed hé?”

  “Je moet het doen om te weten hoe het voelt”: 't is een zinnetje dat Zoë al vaker heeft gehoord. Haar moeder werkt in een rusthuis, de nachtshift. Een goede reden voor de leerlinge om zich in te schrijven voor een proefproject van het UZ Gent. Vier duo’s volgen er een hele nacht het reilen en zeilen van het ziekenhuis. Van het OK tot de materniteit, van de intensieve zorgen tot de technische dienst: dit is hun allereerste nachtshift.
  Gent
 2. Leefgroepbegeleiders blijven ook na corona aan de slag in woonzorgcentra

  Leefgroep­be­ge­lei­ders blijven ook na corona aan de slag in woonzorg­cen­tra

  Tijdens de coronacrisis kregen alle stedelijke woonzorgcentra er een extra begeleider bij: een leefgroepbegeleider. Die las bijvoorbeeld de krant, helpt met koken of helpt in de logistiek. Nu de crisis wat gaan liggen is, blijven deze jobs bestaan, er zijn intussen al drie keer zoveel begeleiders aan de slag als in 2020. Dat weet OCMW-voorzitter Rudy Coddens na een vraag van gemeenteraadslid Caroline Persyn.
  Gent