In 2011 werd North Sea Port eigenaar van het Havenhuis. Na de restauratie schittert het opnieuw als nooit tevoren.
Volledig scherm
In 2011 werd North Sea Port eigenaar van het Havenhuis. Na de restauratie schittert het opnieuw als nooit tevoren. © Gianni Barbieux

UITTIP. Gratis rondleidingen in Havenhuis op Graslei opnieuw gestart: “Schrijf tijdig in”

GentWie geïnteresseerd is in de havengeschiedenis van Gent kan vanaf 1 oktober opnieuw terecht in het Havenhuis aan de Graslei. Door de coronaperikelen was het historische gebouw anderhalf jaar gesloten. 

  1. ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlijke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)
    PREMIUM
    Gent

    ASSISEN. “Hij is een parasiet die het op kwetsbare vrouwen gemunt heeft”: burgerlij­ke partij vraagt jury om Cornette (63) schuldig te bevinden aan foltering van Jeanine Welvaert(71)

    “Hij kiest een kwetsbare vrouw met liefdesverdriet. Hij doet alsof hij hen wil helpen, maar in feite maakt hij gewoon financieel en seksueel misbruik van hen.” Op de voorlaatste dag van het assisenproces over de foltering door Pierre Cornette (63) schetsten getuigen en de gerechtspsychiater een vernietigend beeld van de beklaagde. Daarna mochten de openbare aanklagers hun pleidooi houden, waarin Cornette werd beschreven als een parasiet en een manipulator.