Siska Andaka en Philippe Schaillée, zaakvoerders van Gado-Gado.
Volledig scherm
Siska Andaka en Philippe Schaillée, zaakvoerders van Gado-Gado. © rv

Uitbaters van Indonesisch restaurant bieden album van buurman aan in menu: “Afhaal met een soundtrack”

GentDe uitbaters van het Indonesisch restaurant Gado-Gado in het Patershol hebben niet stilgezeten het voorbije jaar. Ondanks de verplichte sluiting ontwikkelden ze drie gins en nu bieden ze ook de cd van hun buurman Embracing Franki aan in hun afhaalmenu als steun.

 1. UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie
  Gent

  UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakan­tie

  Het UZ Gent vermindert tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg, ondanks de vierde coronagolf. De ziekenhuisdirectie wil op die manier de vakantie die door het zorgpersoneel was aangevraagd, verzekeren. De capaciteit wordt met 20 procent verminderd op de afdeling intensieve zorg. Op de verpleegafdeling moet zelfs 25 procent van de capaciteit dicht. “Ons personeel nam vorig jaar al geen verlofdagen op in de kerstperiode, dat kunnen we niet opnieuw vragen.”
 2. Steven en Janneke, vader en dochter, brengen samen bakboek uit: “Janneke eet nooit van haar eigen baksels, ze doet het voor de gezelligheid”
  PREMIUM
  Gent

  Steven en Janneke, vader en dochter, brengen samen bakboek uit: “Janneke eet nooit van haar eigen baksels, ze doet het voor de gezellig­heid”

  Janneke Meert (17) uit Sint-Denijs-Westrem bakt al van kleins af aan, ook al eet ze nooit haar eigen baksels op. Ze proeft zelf niet om te weten of de smaken wel goed zitten. En toch brengt ze samen met haar vader Steven (47) een bakboek uit, met haar twintig lievelingsrecepten in. Zoals de Oost-Vlaamse vlaai van haar grootvader en de wafels van haar overgrootmoeder.