Archiefbeeld: studenten in het Corneel Heymans-auditorium, tijdens het openingscollege van dit jaar. Met mondmasker, omdat de afstand toen niet gegarandeerd kon worden.
Volledig scherm
Archiefbeeld: studenten in het Corneel Heymans-auditorium, tijdens het openingscollege van dit jaar. Met mondmasker, omdat de afstand toen niet gegarandeerd kon worden. © BELGA

UGent voert opnieuw de mondmaskerplicht in: “Zo kunnen we hopelijk strengere maatregelen voorkomen”

GENTVanaf maandag 25 oktober moeten studenten aan de Universiteit Gent opnieuw een mondmasker dragen, ook in lokalen waar de luchtkwaliteit hoog genoeg ligt of de afstand van 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Dat blijkt uit een interne mail van de UGent. 

 1. Bij Design Museum Gent moeten zelfs de meubelen in quarantaine: deel collectie krijgt diepvrieskuur door houtkeverplaag
  PREMIUM
  Gent

  Bij Design Museum Gent moeten zelfs de meubelen in quarantai­ne: deel collectie krijgt diepvries­kuur door houtkever­plaag

  Binnen enkele maanden start de grootschalige verbouwing van het Design Museum Gent, maar daarvoor moet het gebouw volledig leeg zijn. De collectie wordt verplaatst richting een tijdelijk depot, al komen sommige spullen eerst onder de tribunes van de Ghelamco Arena terecht. “Het is een van de manieren om de kevers te bestrijden”, zegt woordvoerder Bie Luyssaert.
 2. Dubbele pech voor Isolde, die na de sluiting van een private crèche, weer op zoek moet naar een oplossing voor peuter Ernest: "Hij is toch twee dagen kunnen gaan”
  PREMIUM
  GENT

  Dubbele pech voor Isolde, die na de sluiting van een private crèche, weer op zoek moet naar een oplossing voor peuter Ernest: "Hij is toch twee dagen kunnen gaan”

  De quasi-sluiting van de crèches komt hard aan bij de Gentse ouders: met een waarschuwing van één dag moeten zij hun peutertjes nu een maand lang volledig zelf opvangen. Voor onze politiek analiste Isolde Vanden Eynde is het dubbele pech. Eerder dit jaar sloot haar lokale crèche plots, peuter Ernest (1,5 jaar) had net z’n tweede dag opvang achter de rug. “Ik had speciaal een stadscrèche gekozen.”