Rik Van de Walle, rector van UGent.
Volledig scherm
Rik Van de Walle, rector van UGent. © Wouter Maeckelberghe

UGent roept studenten op om versoepelingen niet te volgen en ‘te durven denken’

De Gentse universiteit postte net een boodschap op het studentenplatform met een oproep aan haar studenten om de versoepelingen wat betreft de coronamaatregelen niet te volgen. UGent volgt daarmee de Antwerpse Universiteit, die haar studenten eerder vandaag een mail stuurde.

 1. Plannen voor kruispunt waar Nikita (16) overleed eindelijk klaar: “Haar witte fiets plaatsen we na de werken terug”
  PREMIUM
  Gent

  Plannen voor kruispunt waar Nikita (16) overleed eindelijk klaar: “Haar witte fiets plaatsen we na de werken terug”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de plannen bekendgemaakt voor de heraanleg van de Antwerpsesteenweg in Oostakker. Meer dan twee jaar geleden overleed Nikita Everaert op het kruispunt met de Orchideestraat. Het 16-jarig meisje reed met de fiets naar school toen ze door een vrachtwagen werd gegrepen. Ontdek hier hoe de weg er binnenkort zal uitzien.
 2. Gents bedrijf ontwikkelt medicijn tegen diarree bij biggen: “Europa telt 150 miljoen varkens, dan weet je hoe groot de markt is”
  PREMIUM
  Gent

  Gents bedrijf ontwikkelt medicijn tegen diarree bij biggen: “Europa telt 150 miljoen varkens, dan weet je hoe groot de markt is”

  Dat Gent het mekka is voor biotechnologie in Europa, maakt Animab alweer duidelijk. Het bedrijf op het Technologiepark in Zwijnaarde werkt momenteel aan een nieuw geneesmiddel voor diarree bij biggen. “Met ons product kunnen we het antibioticagebruik sterk terugdringen", legt CEO Marc Wille uit. De Gentenaar haalde alvast 3,4 miljoen startkapitaal op.
 1. Nieuw in Gent: ovenschotels op grootmoeders wijze bij ‘In den oven’
  Gent

  Nieuw in Gent: ovenscho­tels op grootmoe­ders wijze bij ‘In den oven’

  Dat hadden we nog niet in Gent: een zaak die enkel ovenschotels verkoopt. Pieter Bosmans (28) begon ermee uit nostalgie naar de tijd dat hij bij zijn eigen grootouders aan tafel schoof. “Grootmoeders eten is voedzaam en lekker, maar ook heel gezellig. Als ik terugdenk aan toen ik zelf bij mijn grootmoeder ging eten, dan was dat vooral een warm gebeuren. Dat gevoel wil ik meegeven met mijn ovenschotels.”
 2. Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om 5 jaar lang cannabis te kweken
  PREMIUM
  Gent/Evergem/Assenede

  Eigen Kweek, van fictie naar realiteit: zoon dwingt familie en kennissen om 5 jaar lang cannabis te kweken

  Het was een drukke woensdagnamiddag in de correctionele rechtbank van Gent. Maar liefst 12 beklaagden stonden terecht voor het bezitten, telen en invoeren van cannabis in en rond Gent. Spilfiguur Boy V. B. (33) uit Assenede overtuigde onder andere zijn ouders, ex-schoonouders en (ex)partners om mee in zijn drugsproject te stappen. Na intens politieonderzoek konden verschillende plantages opgerold worden. Voor Boy V.B. vorderde de procureur een gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 24.000 euro.
 3. 
Herstelling Meulestedebrug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgangers en fietsers komt terug
  Gent

  Herstel­ling Meulestede­brug wordt werk van lange adem, noodbrug voor voetgan­gers en fietsers komt terug

  Door de aanvaring aan Meulestedebrug van afgelopen weekend zal de brug ‘langere tijd’ buiten gebruik zijn voor het autoverkeer. Dat zegt de Vlaamse Waterweg. Er is aanzienlijke schade en het is niet duidelijk hoelang de herstelling zal duren. Om de voetgangers en fietsers te helpen, komt de noodbrug terug die in het voorjaar al werd gebruikt tijdens herstellingswerken aan de brug. Het autoverkeer moet omrijden.