Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe op Dies Natalis 2022.
Volledig scherm
Rector Rik Van de Walle en vicerector Mieke Van Herreweghe op Dies Natalis 2022. © svwg

UGent-rector Rik Van de Walle excuseert zich: “Ja, ook in onze mand zitten rotte appels”

GENTUGent vierde vandaag zijn stichtingsdag — met een traditionele stoet door de stad en de inhuldiging van nieuwe eredoctoren — Dies Natalis in bedrukte sfeer. Rector Rik Van de Walle excuseerde zich persoonlijk omdat de universiteit niet genoeg heeft gedaan om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. 

 1. Schepen Filip Watteeuw zwaar aangepakt na ‘ongepaste’ tweet over... barbecueworst: “Hadden ze Vlaams Belangers een hotdog moeten weigeren dan?”
  PREMIUM

  Schepen Filip Watteeuw zwaar aangepakt na ‘ongepaste’ tweet over... barbecue­worst: “Hadden ze Vlaams Belangers een hotdog moeten weigeren dan?”

  Filip Watteeuw (Groen) is op Twitter uit de bocht gegaan, en dat zal hij geweten hebben. In een tweet veroordeelde hij het feit dat twee Vlaams Belang-raadsleden een barbecueworstje kregen aangeboden van een PVDA-raadslid. Het bezorgt hem niet alleen bakken kritiek op sociale media, ook in de gemeenteraad is hij behoorlijk zwaar aangepakt. Maar waarom deed hij zoiets?
  Gent
 2. Oud-schepen Lieven Decaluwe (74) overleden: “Hij was zo blij dat hij er na zijn zware corona nog kon zijn”
  PREMIUM

  Oud-sche­pen Lieven Decaluwe (74) overleden: “Hij was zo blij dat hij er na zijn zware corona nog kon zijn”

  Lieven Decaluwe, voormalig schepen van onder meer Cultuur en Feesten, is woensdag overleden. Hij kampte al langer met gezondheidsproblemen. Hij kroop twee jaar terug al door het oog van de naald, toen hij met een coronabesmetting in een kunstmatige coma moest worden gebracht, en vier maanden in het ziekenhuis verbleef. Daarna was hij verzwakt, maar zo blij om er nog te zijn. De kanker waar hij al mee kampte, stak echter opnieuw de kop op. Hij wist dat hij er slecht voor stond.
  Gent