Twee weken lang projecteert de UGent 'corona sucks' op de gevel van de Boekentoren.
Volledig scherm
Twee weken lang projecteert de UGent 'corona sucks' op de gevel van de Boekentoren. © UGent

UGent projecteert ‘corona sucks’ op Boekentoren

Gent‘Corona sucks’, we hebben het allemaal al gedacht, maar vanavond kan je de woorden ook lezen op de gevel van de Boekentoren. De UGent zal de uitspraak twee weken lang op de gevel projecteren tussen 18.30 uur en 22.30 uur om zijn frustratie te uiten.

 1. Kijk binnen in de koelcontainer, die Peter Paul en Rosa ombouwden tot ‘tiny house’: “Dit gaat over dingen anders doen: kleiner, zuiniger leven, met creatieve oplossingen”
  PREMIUM
  Gent

  Kijk binnen in de koelcontai­ner, die Peter Paul en Rosa ombouwden tot ‘tiny house’: “Dit gaat over dingen anders doen: kleiner, zuiniger leven, met creatieve oplossin­gen”

  Toen Peter Paul en Rosa een oude koelcontainer tegenkwamen in de haven van Gent, twijfelden ze geen seconde. Ze contacteerden meteen de eigenaar en vroegen of ze er een ‘tiny house’ konden van maken. Over een tweetal maanden is hun huis klaar, een standplaats hebben ze nog niet. “Op lange termijn zouden we er graag mee rondreizen.” We kregen een rondleiding in hun piepklein maar spotgoedkoop huis.
 2. In de cabine van Christophe (50) op zoek naar de oorzaak van ongevallen op de E17: “Buitenlanders begrijpen ‘file’ niet”
  PREMIUM
  Gentbrugge / Deinze

  In de cabine van Christophe (50) op zoek naar de oorzaak van ongevallen op de E17: “Buitenlan­ders begrijpen ‘file’ niet”

  Verkeersellende alom sinds april aan het viaduct van Gentbrugge. Volgens cijfers van de federale politie hebben er op de E17 richting Gent sinds de start van de wegenwerken meer dan 180 ongevallen plaatsgevonden. Een onverklaarbaar hoog cijfer. Of juist wel te verklaren? Onze reporter reed mee met een vrachtwagenchauffeur van firma Transport Cools uit Deinze om de pijnpunten aan de wegenwerken vast te stellen. “Het is veel drukker op de eerste rijstrook dan pakweg tien jaar geleden.”
 1. 64 overtredingen door vrachtwagenbestuurders op één dag op E17 in Gentbrugge, waar sinds april al meer dan 180 ongevallen gebeurden
  Gent

  64 overtredin­gen door vrachtwa­gen­be­stuur­ders op één dag op E17 in Gentbrugge, waar sinds april al meer dan 180 ongevallen gebeurden

  Tijdens een controleactie op de E17 richting Kortrijk, in de omgeving van de wegenwerken aan het viaduct van Gentbrugge, heeft de Federale Wegpolitie van Oost-Vlaanderen donderdag 54 vrachtwagenchauffeurs aan de kant gezet. Ze respecteerden de minimale tussenafstand niet. “Het behouden van voldoende afstand achter de voorligger is nochtans een belangrijke factor om ongevallen te voorkomen”, klinkt het bij de Federale Wegpolitie.
 1. Corrinda uit Goes roept op: versier je huis en je tuin!
  Play

  Corrinda uit Goes roept op: versier je huis en je tuin!

 2. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland