Het UFO van buitenaf bekeken. BELGA PHOTO JONAS D'HOLLANDER
Volledig scherm
Het UFO van buitenaf bekeken. BELGA PHOTO JONAS D'HOLLANDER © BELGA

UFO-bezetters verlaten het gebouw: “Als de regering haar beloftes niet houdt, komen we terug”

GENTNu de honger- en dorststaking van de sans-papiers in de Brusselse Begijnhofkerk onderbroken is, hebben ook de bezetters van het UFO, het grote universitaire gebouw in Gent, beslist om te vertrekken. Ze hangen aan het einde van hun actie wel enkele voorwaarden. 

 1. Derde slachtoffer in één week tijd, ouders trekken aan alarmbel na aanrijding fietser (10) aan Dampoort: “Kan dat circulatieplan niet sneller ingevoerd worden?”
  PREMIUM
  GENT

  Derde slachtof­fer in één week tijd, ouders trekken aan alarmbel na aanrijding fietser (10) aan Dampoort: “Kan dat circulatie­plan niet sneller ingevoerd worden?”

  Drie jonge slachtoffertjes in één week tijd: op de Land van Waaslaan is vrijdagochtend alweer een fietser gegrepen door een wagen. Voor de omliggende scholen is de maat vol. Zij eisen overleg met Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters en de Stad Gent. “Elke dag zie ik gevaarlijke situaties”, zegt ouder Jan Schouppe (36).
 2. Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootouders, nu zitten ze hier met hun kleinkinderen”
  Gent

  Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootou­ders, nu zitten ze hier met hun kleinkinde­ren”

  Als onderdeel van de Week van het Gents deelt een professionele jury elk jaar een ‘Geiwene Foersjet’ uit aan de beste versie van een typisch Gents product. Dit jaar was dat de beste ‘Nerowafel’. Uit de vier inzendingen, werd Hotel de Lourdes in Oostakker verkozen tot de winnaar. Omwille van haar ‘prachtige kleur, fantastische locatie en jarenlange traditie’.