Volledig scherm
De fietsvissers aan het werk... © RV / Facebook

Typisch Gents: fietsvissen

Toeristen geloven hun ogen niet als ze het zien, maar Gentenaars kijken er al lang niet meer van op: fietsvissen. Enkele keren per jaar worden de binnenwateren opgeruimd, en de vangst is altijd indrukwekkend.

Het zou ‘typisch’ zijn voor een studentenstad, dat er veel fietsen in het water liggen. Al kan nog steeds niemand verklaren wat er dan zo studentikoos is aan fietsen het water in keilen. In elk geval, het gebeurt, te veel. Dat bewezen de fietsvissers vandaag nog maar eens, terwijl ze aan het werk waren op de Gentse binnenwateren. Al snel lag hun bootje vol fietswrakken. Omdat het fietsvissen regelmatig gebeurt, zijn er weinig echt roestige exemplaren te vinden waar mossels op groeien. Sommige fietsen zijn zelfs gewoon nog bruikbaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kunsthappening hangt bananen op: “Voor wie een hongertje heeft”

    Kunsthappe­ning hangt bananen op: “Voor wie een hongertje heeft”

    De oude gebouwen van Huurland in Hero-Gym aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem werden voor één dag omgetoverd voor een kunsthappening. Kunstenaar Walter Wings pakte ludiek uit door in de inkomhal bananen met ducttape aan de muren te hangen. Geen banaan van 100.000 euro zoals die van kunstenaar Maurizio Cattelan. “Gewoon voor wie een hongertje heeft”, lacht hij. “Wel opletten want ik heb ook een werk met nepbananen. Dat is niet geschikt voor consumptie.”
  2. Raclette, oliebollen en zalm... sterrenchefs proeven àlles op de Gentse Winterfeesten: “Ook hier herken je vakkennis meteen”

    Raclette, oliebollen en zalm... sterren­chefs proeven àlles op de Gentse Winterfees­ten: “Ook hier herken je vakkennis meteen”

    Naar de Gentse Winterfeesten gaan, is toch altijd uitkijken naar lekkers om te eten. Van de 150 kramen in Gent zijn er maar liefst 45 met lekkernijen. Op vraag van de organisatie proefden twee sterrenkoks zaterdag alles. Oliebollen gevolgd door raclette en churros… geen probleem voor Marcelo Ballardin (OAK) en Syrco Bakker (Pure C). “Ook in een kraam op de kerstmarkt merk je meteen of er vakkennis is”, zeggen ze.