Ondersteunend beeld.
Volledig scherm
Ondersteunend beeld. © Wannes Nimmegeers

Twintiger die dertiger onder zijn naam laat werken opgepakt voor identiteitsfraude

De Gentse politie heeft een 22-jarige Ghanese man opgepakt op verdenking van identiteitsfraude. Dat werd vernomen bij het Gentse arbeidsauditoraat. De twintiger liet een 34-jarige landgenoot via een uitzendkantoor op zijn naam werken. Het loon liet hij op zijn rekening storten. 

De twintiger wordt verdacht van verschillende sociale misdrijven. Inspecteurs van de lokale politie pakten hem en zijn 34-jarige landgenoot zondag op, nadat ze een verdachte geldtransactie opmerkten. De 22-jarige man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor identiteitsfraude. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. De dertiger werd dan weer ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het Gentse arbeidsauditoraat krijgt regelmatig situaties voorgelegd waarbij er verdenking bestaat van identiteitsfraude bij tewerkstelling. “Dit kan aanleiding geven tot ernstige vormen van uitbuiting. Meer aandacht voor de identiteit van werknemers is nodig. Het gevaar op misbruiken bestaat vooral als de aanwerving en tewerkstelling gescheiden gebeurt”, zegt arbeidsauditeur Danny Meirsschaut. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “Maar we zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvel om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”