Volledig scherm
Ondersteunend beeld. © Wannes Nimmegeers

Twintiger die dertiger onder zijn naam laat werken opgepakt voor identiteitsfraude

De Gentse politie heeft een 22-jarige Ghanese man opgepakt op verdenking van identiteitsfraude. Dat werd vernomen bij het Gentse arbeidsauditoraat. De twintiger liet een 34-jarige landgenoot via een uitzendkantoor op zijn naam werken. Het loon liet hij op zijn rekening storten. 

De twintiger wordt verdacht van verschillende sociale misdrijven. Inspecteurs van de lokale politie pakten hem en zijn 34-jarige landgenoot zondag op, nadat ze een verdachte geldtransactie opmerkten. De 22-jarige man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor identiteitsfraude. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. De dertiger werd dan weer ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Het Gentse arbeidsauditoraat krijgt regelmatig situaties voorgelegd waarbij er verdenking bestaat van identiteitsfraude bij tewerkstelling. “Dit kan aanleiding geven tot ernstige vormen van uitbuiting. Meer aandacht voor de identiteit van werknemers is nodig. Het gevaar op misbruiken bestaat vooral als de aanwerving en tewerkstelling gescheiden gebeurt”, zegt arbeidsauditeur Danny Meirsschaut. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tractor verliest aanhangwagen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinverkeer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Tractor verliest aanhangwa­gen en vernielt anderhalve meter spoor aan overweg : treinver­keer Gent Lokeren over één spoor kracht en geen doorgaand verkeer tussen Lochristi en Beervelde

    Aan de spooroverweg op de Beerveldsebaan in Beervelde kantelde deze namiddag een aanhangwagen van een tractor en belandde op de sporen. Daarbij vernielde het 30 ton zware gevaarte ongeveer anderhalve meter spoor. Het treinverkeer tussen Gent-Dampoort en Lokeren kan er slechts alternerend over één spoor en er is geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Lochristi en Beervelde. “We hopen de schade nog dit weekend op te lossen”, zegt Thomas Baeken van Infrabel.