The Rocker Porject op de Online Gentse Feesten.
Volledig scherm
The Rocker Porject op de Online Gentse Feesten. © Eric Thierens - rv

Tweede versie Online Gentse Feesten zit erop: “De stad wil dat we cafébaas spelen, daar had ik geen zin”

GENT/LEDEBERGVorig jaar zette muziekschool Mezzos 44 bands op het (online) podium, dit jaar waren het 20 prachtige inzendingen om de Gentse Feesten op te fleuren. Al hadden Freddy en Zhaina het liever anders gezien, live bijvoorbeeld.

 1. Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootouders, nu zitten ze hier met hun kleinkinderen”
  Gent

  Hier eet je de beste wafels van Gent: “Veel klanten kwamen hier vroeger met hun grootou­ders, nu zitten ze hier met hun kleinkinde­ren”

  Als onderdeel van de Week van het Gents deelt een professionele jury elk jaar een ‘Geiwene Foersjet’ uit aan de beste versie van een typisch Gents product. Dit jaar was dat de beste ‘Nerowafel’. Uit de vier inzendingen, werd Hotel de Lourdes in Oostakker verkozen tot de winnaar. Omwille van haar ‘prachtige kleur, fantastische locatie en jarenlange traditie’.
 2. Overvallers graaien horloge van 80.000 euro van pols, waarna één van hen al zwemmend probeert te ontsnappen aan het Gravensteen: “We stalen in ruil voor een slaapplaats”
  PREMIUM
  Gent

  Overval­lers graaien horloge van 80.000 euro van pols, waarna één van hen al zwemmend probeert te ontsnappen aan het Graven­steen: “We stalen in ruil voor een slaap­plaats”

  Twee overvallers riskeren een celstraf van 18 maanden wegens een diefstal met geweld aan het Gravensteen. Dat gebeurde afgelopen zomer. Het slachtoffer droeg een horloge van het merk Philippe Patek, ter waarde van 80.000 euro. Dat werd hardhandig van zijn pols getrokken, waarna de twee mannen op de vlucht sloegen. Terwijl één van hen op de tram stapte, ondernam de andere een wel erg opmerkelijke ontsnappingspoging...