Gent - archieffoto uit het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Gentenaars kunnen op 'open prikdagen'
Volledig scherm
Gent - archieffoto uit het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Gentenaars kunnen op 'open prikdagen' © Jan De Meuleneir / Photo News

Tweede open prikdag trekt minder Gentenaars: “Elke prik telt”

GENTOp de open prikdag, waar Gentenaars die nog twijfelden een eerste vaccinatie konden ophalen tegen het coronavirus, zijn 161 mensen langsgekomen. Ook volgende maandag kan je nog in het UZ Gent passeren zonder afspraak.

 1. Nieuw aanpak tegen knijtenplaag langs de Schelde: “workshop vallen maken, kruidige planten, en lichte kledij”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg / Destelbergen

  Nieuw aanpak tegen knijten­plaag langs de Schelde: “workshop vallen maken, kruidige planten, en lichte kledij”

  Nieuw voorjaar, nieuwe knijtenplaag langs de Schelde in Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Destelbergen. De aanpak van vorig jaar, waarbij water door de rivier werd gestuwd om de steekbeesten weg te spoelen, is stopgezet, zo bleek op een infovergadering maandagavond. Wat vooral duidelijk is: een oplossing komt er niet voor de sluis in Heusden er staat, en dat is ten vroegste in 2025.
 2. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
  Gent

  Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

  Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.