De hele site van de Zuid zal er anders gaan uitzien.
Volledig scherm
De hele site van de Zuid zal er anders gaan uitzien. © Wannes Nimmegeers

Tweede leven voor de oude bib tegen eind dit jaar

De oude bibliotheek aan de Zuid krijgt tegen eind dit jaar een nieuwe bestemming. De renovatie is zopas gestart. De stadswinkel komt maar ook het Administratief Centrum Zuid zal er tijdelijk een stek krijgen in afwachting van de renovatie die ook daar gepland is.

 1. Man (35) slaat vriend in coma op huwelijksfeest: twee jaar gevangenisstraf geëist
  PREMIUM
  Gent/Gavere/Merelbeke

  Man (35) slaat vriend in coma op huwelijks­feest: twee jaar gevangenis­straf geëist

  De 35-jarige M.H. uit Gavere moest zich woensdagvoormiddag verantwoorden in de Gentse correctionele rechtbank voor het toedienen van een slag aan een vriend op een huwelijksfeest met zware gevolgen van dien. Slachtoffer B.R. viel op zijn hoofd en lag maar liefst twintig dagen in coma. De man hield er blijvende hersenschade op na. Het parket vordert nu een gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 1.600 euro.
 2. Stad wil leegstaande vacatures kinderbegeleiders invullen door bachelors, na noodkreet van kinderopvang
  Gent

  Stad wil leegstaan­de vacatures kinderbege­lei­ders invullen door bachelors, na noodkreet van kinderop­vang

  In de commissie onderwijs, welzijn en participatie van gisterenavond werd een vraag gesteld door gemeenteraadslid Bert Misplon over de steun vanuit Stad Gent voor kwaliteit in de Gentse kinderopvang. Dit naar aanleiding van een open brief van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Schepen Elke Decruynaere reageerde dat de Stad een proefproject aan het ontwikkelen is om meer bachelors aan te trekken in de sector, en zo lege vacatures binnen de stedelijke kinderopvang te vullen. Dit komt de kwaliteit van de kinderopvang enkel maar ten goede.
 1. Patissier van sterrenchefs zoals Gordon Ramsay opent warme bakkerij in Gent
  Gent

  Patissier van sterren­chefs zoals Gordon Ramsay opent warme bakkerij in Gent

  Mathieu Dierinck (34) heeft al heel Europa rondgereisd als patissier om uiteindelijk in Gent te landen. De West-Vlaming werkte als chef patissier voor grote namen zoals de Britse chef Gordon Ramsay, de Franse kok Michel Roux en hofleverancier Oberweis in Luxemburg, maar miste een vaste plek. Die vond hij na even zoeken in Gent. Het enige wat hier nog ontbrak, was volgens hem een goede, warme bakker. Daarom start hij in februari met een eigen zaak in hartje Gent.
 2. Edward Anseeleplein blijft tot minstens 2025 parking: “We moeten de buurt ook wat rust gunnen”
  Gent

  Edward Anseele­plein blijft tot minstens 2025 parking: “We moeten de buurt ook wat rust gun­nen”

  Aan het Edward Anseeleplein verandert deze legislatuur — dus tot 2025 — helemaal niks. Dat liet schepen van Openbare Werken Filip Watteeuw (Groen) verstaan naar aanleiding van een vraag gemeenteraadslid Sven Taeldeman (sp.a). “Het plein stamt nog uit een ander tijd”, zei Taeldeman, “vervang de wagens door oudere modellen en je kan er een perfect een film uit de jaren stillekes draaien. Een plein met zo’n naam (Anseele was een belangrijk socialistisch politicus, nvdr.) verdient een herwaardering.”
 3. Gentse schepen zet zélf coronavaccin in eerste stedelijk woonzorgcentrum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”
  Gent

  Gentse schepen zet zélf coronavac­cin in eerste stedelijk woonzorg­cen­trum: “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet”

  Rudy Coddens (sp.a), de Gentse schepen van Gezondheid en Zorg, heeft zelf een coronavaccin toegediend. Dat deed hij bij de 79-jarige Virgilio Victoria, die in het WZC Heiveld woont. Hij is niet de eerste Gentenaar, maar wel de eerste bewoner van een stedelijk WZC die het vaccin kreeg toegediend. “Ik ben zelf verpleger, en een ‘pikuur’ geven verleer je niet", zegt Coddens.
 1. Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent
  Play

  Victor drukt 25.000 kilo voor kroegen in Sas van Gent

 2. Massavaccinatie in Zeelandhallen van start: 'Een belangrijke dag'
  Play

  Massavacci­na­tie in Zeelandhal­len van start: 'Een belangrij­ke dag'