Guido De Pauw werd zwaargewond achtergelaten aan tankstation Drongen
Volledig scherm
Guido De Pauw werd zwaargewond achtergelaten aan tankstation Drongen © Wannes Nimmegeers

Twee twintigers aangehouden voor aanval op Manchester City-supporter (63) op snelwegparking in Drongen

Gent/DrongenVijf verdachten van de aanval op Guido De Pauw (63), de voetbalsupporter van Manchester City die aangevallen werd op de snelwegparking langs de E40 na de match tegen Club Brugge, zijn donderdag voor de onderzoeksrechter verschenen. Twee van de vijf verdachten, beiden twintigers, zijn uiteindelijk aangehouden door de onderzoeksrechter. 

 1. En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveranciers nu moeten leveren?”
  PREMIUM
  Gent

  En plots komt er een boom voor jouw apotheek: “Hoe gaan mijn leveran­ciers nu moeten leveren?”

  Apotheek Callebaut is een naam als een klok in de buurt van het Zuidpark, maar zaakvoerder Katleen Callebaut (48) zit met de handen in het haar. De geplande aanleg van een plantenvak voor haar deur draaide uit op een conflict met de Stad Gent. “Mijn zoon studeert farmaceutische wetenschappen”, zegt Callebaut. “Graag zag ik hem de zaak overnemen, maar zal dat nog lukken?”
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’