Er werden twee rijbewijzen ingetrokken
Volledig scherm
Er werden twee rijbewijzen ingetrokken © rv

Twee rijbewijzen ingetrokken tijdens controle in ‘Weekend zonder Alcohol’

GentDe verkeersdienst van de Gentse lokale politie controleerde afgelopen ‘Weekend zonder Alcohol’ 276 bestuurders op twee controleposten langs de Nieuwevaart en in de New Orleansstraat. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren.

 1. REEKS: wonen op het water. “Het werk op de boot stopt nooit, maar ik zou voor geen geld in de wereld meer willen ruilen”
  PREMIUM
  Gent

  REEKS: wonen op het water. “Het werk op de boot stopt nooit, maar ik zou voor geen geld in de wereld meer willen ruilen”

  Wonen op het water, het is populair tegenwoordig. Momenteel staan meer dan dertig kandidaten op de wachtlijst voor een ligplaats in Gent. Wie zijn de gelukkigen die al een plekje konden bemachtigen? Een week lang gaan we bij hen op bezoek. Ze tonen ons hun drijvend huis en vertellen hun verhaal. Vandaag: Marika Dierickx (48), trotse eigenaar van een strakke, ecologische boot aan de Oude Dokken.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”