Geflitst, snelheidscontrole, snelheidsovertreding, politie, snelheidsduivel,
Volledig scherm
Geflitst, snelheidscontrole, snelheidsovertreding, politie, snelheidsduivel, © Dieter Nijs

Twee laagvliegers rijden dubbele van toegelaten snelheid

Zondag organiseerde de Gentse politie een snelheidscontrole met interceptie op de Industrieweg richting Buitenring Drongen en de Gasmeterlaan in Gent. Met opvallende resultaten, van de 2539 gecontroleerde bestuurders reden er 459 te snel. Twee laagvliegers werden ook aan dubbel van de toegelaten snelheid geflitst.

De laagvlieger van de dag werd geflitst op de Industrieweg, waar hij meer dan dubbel van de toegelaten snelheid reed. Hij werd geflitst met maar liefst 183 kilometer per uur.  Op de Industrieweg werden er 1531 voertuigen gecontroleerd, 351 personen reden te snel. Van acht bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken. 

In de Gasmeterlaan, waar je maximum 50 kilometer per uur mag, is ook een laagvlieger gevat. Hij reed ook meer dan dubbel de toegelaten snelheid, maar liefst 119 kilometer per uur. Er werden in totaal 1008 voertuigen gecontroleerd, 108 personen reden te snel. Van drie bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Daarnaast werden er ook alcoholcontroles gedaan, waarbij 298 bestuurders gecontroleerd werden. Drie bestuurders bliezen alarm. Eén bestuurder blies positief, zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook private verhuurders van studentenkoten geven huurkorting: “Ik wou zelf een compensatie vragen, maar mijn huisbaas was me voor”

    Ook private verhuur­ders van studenten­ko­ten geven huurkor­ting: “Ik wou zelf een compensa­tie vragen, maar mijn huisbaas was me voor”

    Studenten die hun homes moesten verlaten van de UGent, hoeven maar de helft van hun huurgeld te betalen in april. Die beslissing doet echter de vraag rijzen: wat met private verhuurders van studentenkoten? Schepen van onderwijs Elke Decruynaere kan niemand verplichten, maar vraagt aan kotbazen om solidair te zijn. Sommigen doen dat alvast, door geen verbruikskosten aan te rekenen de komende maand.