Behalve Mathias De Clercq zit ook Stephanie D'hose in het nationaal partijbestuur, als nieuwkomer
Volledig scherm
Behalve Mathias De Clercq zit ook Stephanie D'hose in het nationaal partijbestuur, als nieuwkomer © BELGA

Twee Gentenaars in nationaal bestuur Open Vld

De invloed van Gent is vandaag een stuk gestegen binnen de liberale partij Open Vld. Niet alleen is met Egbert Lachaert een bijna-Gentenaar tot voorzitter verkozen, er zijn ook 2 Gentenaars verkozen voor het nationaal bestuur van de partij.

Mathias De Clercq strandde op een achtste plaats in de verkiezingsuitslag voor dat bestuur. Opvallend is dat naast alle grote namen die daarin zetelen ook de Gentse Stephanie D’Hose zit. Zij behaalde de 21ste plaats, maar omdat Egbert Lachaert dus voorzitter wordt, neemt ze zijn plek in. Het nationaal bestuur bepaalt de koers van de partij. Met 2 Gentenaars aan boord moet de invloed van de Arteveldestad in de komende jaren voelbaar worden.

 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “We zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvelen om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”