Het sluiten van de terrassen om 22 uur in Gent lokte de afgelopen week al veel mensen naar de Graslei.
Volledig scherm
Het sluiten van de terrassen om 22 uur in Gent lokte de afgelopen week al veel mensen naar de Graslei. © Wannes Nimmegeers

Twaalf coronaboetes na drukke avond in Gentse binnenstad, twee personen aangehouden

GentNa woensdag was het donderdagavond opnieuw relatief druk in de Gentse binnenstad. Grote incidenten bleven uit, maar de Gentse politie deelde wel 12 coronaboetes uit. Ook mochten twee personen een nachtje in de cel brommen.

 1. Maatregelen meteen zichtbaar op de Blaarmeersen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”
  Gent

  Maatrege­len meteen zichtbaar op de Blaarmeer­sen, maar voor oppositie is het te laat: “Na vorige zomer moesten lessen al getrokken zijn”

  Nultolerantie, een zwarte lijst, identiteitscontroles en hondenpatrouilles. De maatregelen die de stad afkondigde voor de Blaarmeersen na een zoveelste knokpartij met Brusselse jongeren, zijn meteen zichtbaar op het terrein. Maar dat is te laat, vinden oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang. “Wij vroegen dit al lang, maar het werd weggelachen.”
 2. ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaafde zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”
  PREMIUM
  Gent/Ronse

  ASSISEN. Martine H. (55) sloeg zwakbegaaf­de zus met hamer op het hoofd en dwong haar om haar braaksel op te eten: “Ze maakte me nerveus”

  Voor het Gentse hof van assisen is vrijdag het proces van Martine H. (55) uit Ronse van start gegaan. Zij wordt beschuldigd van foltering met verzwarende omstandigheden van haar zwakbegaafde, oudere zus tussen 2014 en 2017. De zus is nog in leven maar door de ernst van de feiten moet Martine H. zich toch voor het hof van assisen verantwoorden.